Skoda Felicia 1999: Stationair loop / Basisafstelling

Bouwjaar: 1999

'n bevriende dealer heeft probleem met een Felicia die op zich heel netjes loopt, maar als motor warm is en het gaspedaal heel zachtjes wordt aangeraakt tot zo'n 1700 rpm, dan blijft de motor op dit toerental joelen totdat je effe een flinke stoot gas geeft.
1) gaskabel is OK en goed afgesteld
2) reeds van andere (goed werkende) auto gasklephuis overgezet, maar nu twee auto's met dit probleem
3) basisafstelling gaat goed (04 / 098) en na uitvoeren van basisafstelling gasklep zelfs contact 1 minuut uit gehad.
4) ook een splinternieuwe gasklep geprobeerd, geen resultaat
5) het vreemde is dat de leerwaarden niet gewist kunnen worden. Nou is dit wel een bekend geintje (eerst storingen uitlezen en evt wissen) maar deze blijft pertinent weigeren.
6) aangezien die ene auto eerst goed was en nu niet meer, geeft voor mij aan dat er iets niet goed gaat met de basisafstelling . Overigens is zowel een VAG 1552 als VAS5051 gebruikt.

Aangezien er redelijk wat van deze auto's rondrijden met dit Simos 2P systeem, hoop ik dat iemand mijn probleem herkent en een antwoord heeft.

Dank!

Mrmulba

mrmulba

Geplaatst door mrmulba (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Felicia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

mrmulba (0), 19 jaar geleden

Auto is inmiddels als ultieme uitdaging naar Pon gebracht.

Siem Bijman (165) PRO, 19 jaar geleden

Hou ons op de hoogte mrmulba!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Felicia of stel zelf een nieuwe vraag.