Skoda Octavia: Stationair metaalachtig lawaai

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDi + DSG

Ik heb een Octavia 2.0 TDi 140 pk met DSG, ding is van 2005. Hij heeft al ongeveer 290.000 gelopen.

Ik heb een probleem dat steeds erger word:

In het begin (bij 190k gekocht) had de auto alleen met koude motor een metaal achtige ratel voor. Hij reed voor de rest helemaal goed.

Later door de km's heen is die ratel erger geworden:

Eerst ratelde hij alleen in N, als je het ding in D zette was het geluid compleet weg. (dat was dus ongeveer bij 200-220k km).

Nu maakt het helemaal niks uit of je in N of D zit, het geluid komt en is erg hard en akelig. Trouwens de grap is dat het geluid er niet altijd is. Soms ratelt hij helemaal niet, en soms heel erg extreem. Tijdens het rijden rammelt het niet, alleen als je bij lage snelheden afremt hoor je het geratel.

De auto remt ook schokkerig af, ongeveer boven de 60 km/u schokt hij niet. Daaronder lijkt het alsof de remmen extreem krom zijn maar het is toch echt de aandrijving (als je de auto in N zet en afremt remt ie soepel en goed af).

Dit schokken is heel extreem, hoe harder je remt hoe harder hij schokt.

Ik hoor vaker dat dit metaal achtig geluid (alsof er vooronder lege blikken in een trommel zitten die ronddraaien) veroorzaakt word door een defecte dubbelmassa vliegwiel.

Alleen is mijn vraag het volgende, zal die dubbelmassa vliegwiel deze problemen oplossen? Of is er ook een kans dat het door de bak komt, de bak heeft eerst altijd erg goed geschakeld... Want alleen dubbel massa vliegwiel vervangen kost om en rond 1000 euro...

De auto schakelt ook steeds vroeger, en bromt heel erg, kan dit door het vliegwiel komen? Dit had ie eerst ook niet.

Weet iemand ook of deze vliegwiel makkelijk is te vervangen? Ik bedoel kan het door een ervaren monteur gedaan worden, zonder specialistische kennis over de DSG bak? Ik heb gehoord dat deze vliegwiel vervangen kan worden zonder te bak eruit te halen, of de bak uit elkaar te moeten halen...

EG

Geplaatst door EG (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

het twee massa vliegwiel kan vervangen worden dan hoeft de bak niet voor uit elkaar.
bij deze stand kan het zeker een combinatie zijn van bijde dus voor je begint zou ik dat zeker laten onder zoeken ivm met de prijs die er aan hangt.

groetjes jan.

EG (0), 13 jaar geleden

-

EG (0), 13 jaar geleden

Probleem is trouwens opgelost, massavliegwiel was helemaal kapot moest vervangen worden. Helaas is de versnellingsbak ook stukgegaan dus is er een tweedehandse in geplaatst.

Heeft dus een bom duiten gekost. Trouwens, bak hoeft idd niet uitelkaar om massavliegwiel te zien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.