Skoda Octavia: Storing in centrale vergrendeling (zonder afstandbediening)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Van de week is het een paar keer voorgekomen dat de centrale vergrendeling niet meer werkte en nu doet ie het helemaal niet meer.

De centrale vergerendeling werkt nog op 3 deuren + achterklep maar vanaf de bestuurdersdeur niet. Als ik het portier open en wil starten worden wel ineens alle deuren automatisch geopend. Daarnaast gaat de interieurverlichting niet meer aan bij het openen van het bestuurdersportier.

Wie weet waar ik dit moet zoeken?

Nb: auto heeft geen vergrendeling met afstandbediening.

dick2190

Geplaatst door dick2190 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

dick ik denk dat je binnen slot van je linkerportier de oorzaak is maar voor de zekerheid moet je dat even laten uitlezen.

groetjes jan.

IC3 (0), 17 jaar geleden

Ik heb net hetzelfde probleem op mijn Octavia. En we zijn niet de enige. Het is een veelvoorkomend probleem bij deze wagen. Het probleem zit hem in de CV module in de bestuurdersdeur.
Ik heb het binnenpaneel eraf gehaald en bij mij ligt het aan het contact met de stekker. Als ik er hard op duw en daar werkt de CV en binnenverlichten én waarschuwing van "koplampen vergeten uit te schakelen" weer. Ik heb nog geen tijd gehad om de module te verwijderen. Ik ga trouwens eerst nog prijs vragen voor zo'n module. Heb je ook zo'n krakend/rammelend geluid in die deur?
Op Briskoda.com vind je ook veel mensen met hetzelfde probleem. Ze zijn het allemaal eens, replace doorhatch. Ik zou de module liever herstellen... het zal van de prijs afhangen.
Indien ik meer weet, dan laat ik het weten.

Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.