Skoda Octavia: Stotteren motor bij starten

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1598, Vermogen (kw): 77

Mijn Octavia 1.6TDI uit 2011 stottert vaak bij het starten. Hij loopt dan 15 tot 30 seconden zeer onregelmatig stationair en wil soms bijna afslaan.

Ik heb mijn auto reeds naar een garage gehad waar men ijzervijlsel in de brandstof (brandstoffilter) ontdekte. Daarna is hij naar een specialistisch bedrijf geweest waar men dit ook geconstateerd heeft.
De auto is gerepareerd en de volgende onderdelen zijn allemaal vervangen:
- Opvoerpomp
- Drukregelaarklep
- 4x injectoren
- CR pomp
- Brandstoffilter

Ook is het hele circuit gereinigd.
Het probleem van ijzervijlsel is nu opgelost geeft men aan, maar nu ik hem terug heb blijkt dat het stotterende starten er nog steeds in zit.

Het vreemde is dat hij dit niet altijd heeft, maar wel meerdere keren per week. EN vooral bij een start s'morgens of wanneer hij langere tijd gestaan heeft.

Ik krijg steeds meer het idee dat het probleem van ijzervijlsel los staat van het stotterende starten.

Iemand een idee wat dit mogelijk zou kunnen zijn of iemand het zelfde probleem gehad?

gb74

Geplaatst door gb74 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Uit laten lezen op storingen,dan weet je meer,kan b.v ook een niet goed werkende egr klep zijn.
Het probleem van het slijpsel wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door dat in het verleden benzine is getankt i.p.v diesel,hier kan de hogedrukpomp niet tegen
Hopelijk heeft men ook de inhoud van de brandstoftank ververst door zuivere diesel,anders komt het probleem gegarandeerd terug.

gb74 (0), 6 jaar geleden

Neem aan dat ze hem wel uitgelezen hebben. Bedrijf is een specialist op het gebied van dieselproblemen.
Vorig jaar wel eens storingslampje van het voorgloeien onder rijden gehad, maar men kon deze niet uitlezen volgen s mij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.