Skoda Fabia: Stuurbekrachtiging soms wel, vaak niet!

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 MPI

Hallo,

Sinds een maand valt mijn stuurbekrachtiging regelmatig uit. De laatste tijd rijd ik vaker zonder dan met stuurbekrachtiging. Ik heb de kabelboom gecontroleerd, deze is opengeknipt. In eerste instantie was ik verbaasd maar dit bleek te horen bij een terugroepactie (gelukkig).
Ik heb veel gelezen over een stuurhoeksensor maar deze storing schijnt vaak gepaard te gaan met knipperende lichten. In mijn geval knipperen mijn lichten niet. De sensor schijnt rond de 130 Euro te kosten, vandaar eerst graag tips!
Weet iemand misschien ook wat de draadkleuren zijn van de stuurbekrachtiging in de draadboom?

Oh ja... mijn airbaglampje brandt ook sinds kort...

Alvast bedankt voor de bijdrage...

Erwin12

Geplaatst door Erwin12 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

De airbag kun je laten uitlezen bij de dealer of serieuze universeel, dan weet je waarom het lampje brandt.

dreuge (0) PRO, 14 jaar geleden

Stuurbekrachtiging ook uitlezen. Als je heel snel het stuur heen en weer doet. Zit er dan een zwaarpunt in. Stuurhoeksensor vervangen. Oliepeil van de stuurbekrachtiging controleren Als deze te laag of leeg is werkt het ook niet. Als de sensor of de pomp een storing geeft kun je deze uitlezen. Meestal brandt het storingslampje dan ook wel.
Als je de draadkleuren wil weten. Linker rooster in bumper eruit halen en linker mistlamp eruit. Je kijkt dan op drie stekkers van de stuurbekrachtiging. De buitenste stekker is van de stuurhoeksensor. Deze zit niet in de kabelboom die jij wilt controleren.

Erwin12 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor het uitgebreide antwoord (bedoel je het zwaartepunt in het stuur als de stuurbekrachtiging werkt?!).
groet,
Erwin

dreuge (0) PRO, 14 jaar geleden

Nee. Sorry. Ik zie net dat het aan elkaar getypt is. Ik bedoel een zwaar punt. Dus dat je bekrachtiging even weg is. Dat kun je goed merken als je snel heen en weer stuurt. Of snel naar 1 kant. Zoals bijvoorbeeld met inparkeren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.