Skoda Octavia: Tik in koppelingspedaal

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Hallo,

Ik heb pas een skoda octavia 1.9 tdi van 3 jaar oud gekocht (85.000 kms). Ik maak mij misschien druk om niks, maar wil toch even vragen of dit normaal is:
Als de auto stationair draait en je voelt met je hand aan het koppelingspedaal voel je niets. Druk je dan de vrije slag eruit voel je een tik die gelijk loopt met het toerental. Geef ik meer gas, gaat de frequentie omhoog. Als je de koppeling helemaal doordrukt verdwijnt het getik (dus op het einde van de slag).
Is dit normaal?
Kan dit bijvoorbeeld uit de hydrauliek komen (drukgolven)?
Kan dit bijvoorbeeld uit het dubbel massa vliegwiel komen?
Of iets anders?
Alvast bedankt.

Erwin

Erwin2907

Geplaatst door Erwin2907 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

tedkroon (0), 14 jaar geleden

niets bijzonders, het is je 2e massavliegwiel die je voelt werken!

Erwin2907 (0), 14 jaar geleden

Ik heb op meerdere fora gelezen dat als je het vliegwiel voelt werken, dat deze er aan zit te komen.

Ik ben nog vergeten te melden: de tdi was origineel een 74kW versie, maar gechipped naar 130 pk door de Skoda-dealer en voorzien van roetfilter. Volgens de dealer kan dit geen kwaad, omdat deze motor ook met 130 pk is geleverd en alle onderdelen van die auto identiek zijn (dus ook koppeling, versnellingsbak, dubbel massa vliegwiel etc.

Erwin2907 (0), 14 jaar geleden

auto intussen een 10.000 km in bezit. de tik blijft herzelfde, dus zal wel normaal zijn. Ik heb trouwens eerst bij een andere tdi gevoeld, dit voelde hetzelfde aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.