Skoda Octavia: Emission Workshop storing

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9tdi autom

aantal maanden geleden begon de lamp emission workshop te branden, het vermogen van de auto viel terug en soms maakte de auto veel toeren bij hogere snelheid.
een 4 tal storingen kwamen naar boven bij het uitlezen. een van de storingen had te maken met brandstof afsluitklep andere weet ik niet meer.
Klep vervangen, en alles gereset.
Na korte tijd begon lampje weer te branden. Terug naar de dealer, bij controle dachten zij aan een defecte turbo. Echter, het probleem was niet constant en een andere garage vertelde dat als een turbo defect is, dit niet meer herstelt, dus advies was om de turbo niet te vervangen maar eerst verder te kijken gezien de kosten van een nieuwe turbo.

Nu 5 maanden later..... nog steeds het zelfde probleem.
Soms minder vermogen, ontstaat ook wel eens na het gebruik van cruisecontrol. De filters zijn schoongemaakt, de slangen doorgespoeld, slangen vervangen.
Vorige week nog laten uitlezen omdat lampje weer begon te branden, weer dezelfde storingen waaronder nog steeds ook de brandstof afsluitklep, iets met de verwarming en nog 2 andere (welke ik nog op ga vragen om hier te vermelden).
Op de terugweg begon 't lampje echter al weer te branden.
Op dit moment geen vermogen verlies, merk er nu niets aan behalve dat de storing blijft staan op het dashbord.

Weet iemand wat dit kan zijn.
De garage geeft aan dat ze nog kunnen testen op kabelbreuken en evt een nieuwe computer kunnen installeren.
Omdat niemand mij garantie kan geven dat dit ook daadwerkelijk het probleem is wil ik vragen of iemand advies kan geven.

Geplaatst door

rob1409 (0)

al 14 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Zo kunnen we echt geen advies geven. Met de juiste foutcode's kunnen we misschien een richting aangeven, maar met deze info. wordt het alleen maar gokken.

alexander242 0
badge

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.