Skoda Octavia: Wiellager voor vervangen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDi 16v 103kw DSG

Ik heb een vraag over de wiellager van mijn Octavia 2.0 TDI van 2005 met DSG.

Hoe moet dat gedaan worden? Is dit relatief simpel of heel moeilijk?

En hoeveel kost zo een wiellager nieuw?

EG

Geplaatst door EG (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hobby-monteur (0), 14 jaar geleden

als je weet wat je doet is het een niet al te moeilijk klusje,maar je moet er wel de gereedschappen voor hebben.
ik zou zeggen,laat het doen,het is toch een belangrijk deel van je wagen,en als je het niet voor elkaar krijgt en je vernielt iets,wordt het nog een dure reparatie

EG (0), 14 jaar geleden

Het is niet dat ik het zelf wil doen, was benieuwd hoe dit precies gedaan moet worden.

Achterwiellagers zijn blijkbaar zeer makkelijk te vervangen.

dreuge (0) PRO, 14 jaar geleden

Voorwiel lager is ook heel makkelijk te vervangen. Remklauw + remzadel uitbouwen. 2 bouten en dan heb je ze beide in een keer. Remschijf eraf halen. Aandrijfasbout loshalen. 3 Moeren van de draagarm bij de fusseekogel loshalen. Nu kun je de veerpoot wat verder verdraaien en kun je de aandrijfas uit het wiellager trekken. Aandrijfas kun je aan de bak vast laten zitten. Dan de 3 of 4 bouten van het wiellager losdraaien. en met een hamer tik je het wiellager er zo uit. Als die een beetje vastzit. Anders pak je het lager erzo uit. Uitkijken voor je abs sensor. De roest wegschuren en nieuw wiellager monteren en alles weer inbouwen in omgekeerde volgorde.
Uurtje werk.

EG (0), 13 jaar geleden

Wiellager heeft iets van 165 euro gekost.

Dit was vrij simpel om te doen voor de garage, wiellager zit gewoon idd in een naaf, oude naaf eraf, nieuwe naaf inclusief wiellager erop, alles weer erop zetten en u kan rijden. Uiteraard is dit duurder, kijk maar eens naar de prijs, maar goed dan zit je weer met een lager die in de naaf geperst moet worden etc.

Auto rijd weer uitstekend.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.