Skoda Octavia: wiellager vervangen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6fsi

Goedendag,

Ik moet voor een vriend even wiellager rechts achter vervangen. Ik ben even aan het zoeken geweest, en volgens mij is het geen geperst maar een geschroefd lager.
Kan iemand dat voor mij bevestigen? (De auto heeft schijfremmen achter)

Verder heeft iemand voor mij de werkplaatsbeschrijving met de aanhaalmomenten voor alle bouten en moeren die los moeten (en dus ook weer vast)? Dan kan ik het weer netjes in elkaar zetten op de juiste spanning.

Safrane10698

Geplaatst door Safrane10698 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

dreuge (0) PRO, 14 jaar geleden

Wiellager is heel makkelijk te vervangen. remmen loshalen, schijf eraf. Dikke bout losdraaien. Wiellager schijf je er zo af. Nieuwe erop. En nieuwe bout heel erg vastdraaien. Volgens mij 160 - 180 Nm en 90 graden. Gewoon heel vast.
Succes.

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

[quote=dreuge]En nieuwe bout heel erg vastdraaien. Volgens mij 160 - 180 Nm en 90 graden. Gewoon heel vast.
Succes.[/quote]
Gewoon heel vast is dus zeer kwalijk, hier kan de lager niet tegen. Maar 170nm moest bij renault ook, dan houdt ik die wel aan. Maar wat bedoel je met 90 graden?

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

aanhaal moment, aandraaien en dan nog eens 90 graden aandraaien.

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Dankje

dreuge (0) PRO, 14 jaar geleden

Goedemorgen. Heb het even voor je opgezocht. De bout moet met 180 Nm vastgedraaid worden en daarna nog een keer 180 graden. Een halve slag. Nou ik kan je zeggen dat is heel vast en dus niet kwalijk voor het lager.
succes. Waarschijnlijk redt je dat niet eens.

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Oke hardstikke mooi.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.