Skoda Felicia: Trillen de auto bij optrekken

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D

Wie heeft er advies?

Sinds een week of anderhalf trilt de gehele auto bij het optrekkken iets en erger bij een snelheid rod de 80 km/u. Volgens de garage (geen Skoda want de auto heeft maar 700 gekost) waren het de motor-ophangrubbers. die zijn vervangen ondertussen. De onderste bleek wel aan vervanging toe te zijn. de rubber aan de vessnellingsbak boven was nu aan de beurt.
Maar de garage belde mij zojuist dat deze rubber nog goed was, maar nog erger dat het hoogstwaarschijnlijk een kromme koppelingsplaat is. Kosten ca € 500,-.

je voelt het al,: niet repareren dus denk ik. Maar ik denk ook of dat het niet misschien de rechter aandrijfas is, waar ik zoveel over lees op dit forum.

Mijn vraag is nu: kan ik dat als leek op de een of andere manier checken? Voor ik de auto opgeef als verloren? De km stand is 257000 km.

Ik hoor graag van een van jullie?

Peter

meerbomen

Geplaatst door meerbomen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Felicia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Punt (35) PRO, 10 jaar geleden

Peter ; het controleren van de assen kost alleen wat tijd en tubes vet en eventueel wat klemmen !
Vooral met zo'n kilometerstand willen vooral de binnenaandrijfkoppelingen wel beschadigd raken.
Ze kunnen helemaal uit elkaar maar let op de stand van de verschillende onderdelen .
Als je deuken ziet in de kogelbanen ........ vervangen.
Motorrubbers vervangen is leuk maar dit zijn de gevolgen van het schuddend blok en niet de oorzaak van trillen.
Een kromme koppelingsplaat ??.... Nooit van gehoord.

Succes.

meerbomen (0), 10 jaar geleden

Dank je wel voor je reactie Punt. Ik wil inderdaad eerst die assen nakijken voor ik hem afschrijf. Punt is alleen dat ik hier bar weinig verstand van heb om dit gaan doen. In die garage heb ik niet zoveel vertrouwen, dus ik moet even iemand vinden die dit wil doen. Ik houdt je op de hoogte van de voortgang.
Peter

vanderwouden (0), 10 jaar geleden

Hallo punt,

Het is al weer lang geleden, maar na het laatste bericht vorig jaar was het probleem opeens verdwenen. Tot echter eind december met de Apk. Een van de aandrijfashoezen was gescheurd en werd vervangen. En ja hoor, het probleem was weer in alle vervelendheid terug. Vorige week heb ik er dan toch maar de rechteraandrijfas laten vervangen door een op de kop getikte gebruikte as. De as aan de pasagierszijde is dus vervangen, alleen het heeft niet mogen baten. Ik ben nu toch wel door mijn ideeen heen. Heeft er nog iemand een suggestie, of is het misschien dan toch de versnellingsbak?

Punt (35) PRO, 10 jaar geleden

Peter; ik begrijp dat je de kosten laag wilt houden , maar een gebruikte as is alleen waardevol als deze recent vervangen is geweest!!!

Nu heb je werk gehad en niets op geschoten . Of je hebt nu de twijfel of het wel de oorzaak was van het trillen.

Gebruikte spullen controleren op deugdelijkheid. Vooral die bakzijde koppelingen geven die problemen. Aan de kleur (blauw) valt aan de kogels al te zien dat het in die koppeling niet goed gaat/ging!!!.

Kogelbanen mogen geen of nagenoeg geen slijtage vertonen!

Groeten.

vanderwouden (0), 10 jaar geleden

Hoi Punt, ja ik weet het. Het was een gok voor 90 euro. Maar gisterenavond nog even verder gegoogled in bed. Ik las ook veel over uitlijnen en de gevolgen hiervan als dit niet goed zit. Kan nooit kwaad denk ik, dus heb ik voor vanmiddag (op Zaterdag!) nog een afspraak gemaakt. Eind vorig jaar ben ik op schiphol de bocht uitgevlogen en een stoeprand geraakt. Gevolg nieuwe velgen gelijk ook nieuwe banden. Sindsdien trekt de auto naar rechts lichtelijk. Dus kwaad kan het niet om hier even na te laten kijken. En wie weet?

Wordt vervolgd..... ( overigens bedankt voor de snelle reactie!)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Felicia of stel zelf een nieuwe vraag.