Skoda Octavia : veiligheidsgordel

Aan de bestuurderskant van mijn Octavia Comfort is "iets" uit de vergrendeling van de veilgiheidsgordel verdwenen. Daarmee is het nu alleen nog maar mogelijk om de sluiting met ingedrukte knop in de houder te krijgen. Verder zie ik aan deze houder een kabel zitten die onder de stoel verdwijnt.
Vraag: zijn er meer gebruikers die te maken hebben gehad met het stuk gaan van deze sluitkast voor de veiligheidsriem? (wel te verstaan die aan de stoel van de bestuurder gemonteerd zit)
Is deze gewoon te vervangen of moet er nog iets bijzonders gedaan worden i.v.m. dat "kabeltje" ?

plagge

Geplaatst door plagge (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Heeft uw wagen een verklikkerlampje op het d.board voor de gordel?Geen extra meldingen voor dit probleem bij Octavia.Gelieve wagengegevens in te vullen aub

plagge (0), 16 jaar geleden

Das snel!
Er zit wel een verklikkerlampje maar dat gaat al vrij snel uit of de gordels wel of niet "ingehaakt' zijn. Het betreft een Octavia Comfort uit maart 2003 75 KW 5 deurs Hatchback. Is dat voldoende?

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

O.K Dank voor info.
Zelf nog niet vervangen(niet echt problemen mee)maar ik zou beginnen met bij de dealer langs te gaan en daar op de onderdelencomputer te kijken hoe het in elkaar zit(weet je meteen de prijs v/h onderdeel)of zelf eerst de stoel demonteren en kijken hoe het in elkaar zit.Ook kijken op de gordel naar merk(event.onderdeel v/d sloop)

svaleras (100), 16 jaar geleden

Klinkt alsof er iets in je houder naar de mallemoeren is...een veertje versprongen ofzo. Ik zou ook zelf eerst kijken en er eventueel een andere plaatsen (sloop). Veel kun je er niet kapot aan maken lijkt mij.
Naar de dealer kun je altijd nog gaan.

plagge (0), 16 jaar geleden

Het lijkt inderdaad dat er een stukje "zwart plastïc" weg is.

plagge (0), 16 jaar geleden

Ik ben er ondertussen achter dat het niet "een stukje plastic" is maar gewoon een metalen onderdeeltje dat niet meer naar boven komt. Het lijkt erop dat een veertje stuk of verdwenen is. Zo te zien is het "slot" echter niet te demonteren.

Wat betreft de kabel die er aan vastzit. Zover ik het kan zien is er maar een snoertje met twee draadjes dat in een stekkerblokje onder de zitting zit. Op dit stekkerblok zit een dikke kabel (of omhulsel?) waar ook maar twee draadjes in verdwijnen. Aangezien mijn auto geen controle uitoefent of de gordels zijn ingehaakt kom ik tot de conclusie dat deze kabeltjes overbodig zijn. Is dat een juiste conclusie?

Als dat zo is is iedere houder van TRW (merk van de gordels) met of zonder kabel wel een passende te krijgen op de sloop. Lijkt mij.

Nog een laatste vraag. Kan ik de stoel verwijderen door de eindstop eruit te halen en zo richting achterbank uit de rails te schuiven.?

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Na verwijderen van plastic stukken op rails,ja.Bij mijn persoonlijke wagen-Octavia Combi SLX 1999-zit de houder vast met torx bout.Mischien even informeren voor nieuwprijs v/d houder.(spaart je event.tijd+brandstof ?)
M vr gr Peter

plagge (0), 16 jaar geleden

Die prijs had ik al gekregen. Voor Euro 75,= heb ik een nieuwe houder. (ongemonteerd uiteraard). Mijn vraag was ook nog of het kabeltje bij mij verder geen functie heeft. Mij lijkt dat je op de sloop dan veel meer keus hebt. Ik zie namelijk op een houder de symbolen van Audi en Volkswagen staan.

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Denk dat kabeltje voor lampje op d.board is.Kan niet direkt andere funktie bedenken,of zou in verbinding moeten staan met gordelspansysteem(gordel ingeklikt=iemand op de zetel=bij ongeval treedt spansysteem in werking).Houder kan inderdaad zelfde zijn als bij golf 4.Eindstuk vooraan midden zetel ook losmaken.
M vr gr Peter

plagge (0), 16 jaar geleden

Hallo Peter,
Hartelijk dank voor alle adviezen. Zodra ik de auto even niet nodig heb zal ik er aan gaan sleutelen.

met vriendelijk groet,
Geertjan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.