Skoda Octavia Combi 2009: Verstuiver defect

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CAY, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Afgelopen week heeft onze Skoda het begeven tijdens onze vakantie in Frankrijk. Vlak terrein, caravan erachter, opeens geen vermogen meer en gloeilampje en daarna motorstoringlampje.

Via de anwb afgesleept; nu meldt de garage hier dat er 1 verstuiver defect is, allemaal prima, dat zal best. Alleen kost de reparatie €1250,- is dat niet een beetje veel voor 1 verstuiver?

De onderdelen zouden €800 zijn en de rest is arbeid.

Gr Frank

Frankaudi

Geplaatst door Frankaudi (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

bert klein (25) PRO, 2 jaar geleden

Het is altijd moeilijk om van te voren te zeggen of iets te duur is,als alles gangbaar is en de verstuivers willen er makkelijk uit, ben je met twee uurtjes klaar, zitten ze extreem vast dat zal meer tijd vergen.
Is er geen mogelijkheid dat de anwb de verstuiver vervangt.

Jan227 (0) PRO, 2 jaar geleden

Hallo, gaat het om vervangen van 1 verstuiver , of meerdere waarbij men preventief andere verstuivers meevervangt ?

Vraag een 2e offerte bij een andere garage , dan heb je een indicatie

Groet Jan227

Frankaudi (0), 2 jaar geleden

Bedankt voor de reacties heren.

Een 2e offerte of reparatie door de anwb is niet mogelijk. De auto staat in een klein Frans dorpje.

Wat ik begrijp is dat alleen die ene defecte verstuiver wordt vervangen. Vandaar dat ik de die €800 voor de onderdelen zo prijzig vind.

JGC (0), 2 jaar geleden

Verstuivers voor jouw motor zijn prijzig. Voor een aftermarket VDO verstuiver zit je op 375 bij een webshop, adviesprijs zo'n 20 procent hoger. Eentje van Delphi zit op 575, adviesprijs 730. Als ze met originele dealer onderdelen repareren is 800 niet vreemd. Garages rekenen nooit webshop prijzen, meestal adviesprijs van het onderdeel, soms nog hoger.

bert klein (25) PRO, 2 jaar geleden

Je autoverzekering heeft ook een autopechhulpdienst,in het buitenland.
Zoeken naar vag gerealateerd bedrijf in de omgeving,
Of je eigen garage die je verder kan helpen.

check

Beste antwoord, geplaatst door Frankaudi (0), 2 jaar geleden

Auto is inmiddels gerepareerd en rijdt weer prima. Er is idd een originele verstuiver geplaatst, deze kost €790, daarbij nog wat aanvullende onderdelen.

Tevens zijn de arbeidsuren en het opslepen berekend.

Bedankt voor jullie reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.