Skoda Octavia 2012: Vocht in koplamp

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorcode: CDA, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 118

Er komt steeds vocht in de rechterkoplamp van de Skoda Octavia.

Komt dit vaker voor en hoe kan ik ontdekken waar het lek zit?

Skoda Yeti 1.2Tsi

Geplaatst door Skoda Yeti 1.2Tsi (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

1 jaar geleden - kaleido 1

Of het vaker voor komt lijkt me niet belangrijk , hoe op te lossen wel.
Zitten alle afdekdoppen aan de achterkant op de lamp ?
Is de koplamp al eens vervangen ? vermoed van wel en zit er een imi in.
Het glas en het huis zitten op elkaar gelijmd , hier zit waarschijnlijk het probleem.
Koplamp demonteren en de rand waar ze op elkaar zitten opnieuw afkitten met zwarte of transparante kit , de keus is aan u.
Met de koplamp in de auto gaat het niet lukken.

    Dank u wel, het is nog de originele koplamp. ik zal de koplamp in ieder geval uitbouwen en de randen extra kitten. - Skoda Yeti 1.2Tsi (0), 1 jaar geleden
    Precies de rand waar het plastic op elkaar zit punt er goed tussen drukken van de kitspuit anders komt het niet op de juiste plek. - kaleido 1 (3845), 1 jaar geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door

11 maanden geleden - Skoda Yeti 1.2Tsi

Ik heb het advies van Kaleido 1 opgevolgd: eerst heb ik de koplamp uitgenomen (dat ging heel simpel), de Xenonhouders en het knipperlicht verwijderd en daarna met een verfafbrander door de openingen voorzichtig hete lucht door de koplamp geblazen. Dat was een geduldwerkje want het mocht niet te heet worden. Daarna heb ik de koplamp een paar uur in de zon verder laten drogen en de gekitte randen goed schoongemaakt. Daaroverheen heb ik een flinke laag nieuwe kit aangebracht en toen die droog was vervolgens de lamp weer gemonteerd. Sindsdien hebben we een paar flinke regenbuien gehad en de koplamp oogt nog steeds droog. ‘So far so good’. De Octavia is nu onderweg in het buitenland en dan zullen de koplampsproeiers vast wel eens worden gebruikt, dus ik ben benieuwd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.