Skoda Fabia: Voorwiellager

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 sdi

Waar moet ik op letten als ik een nieuwe wiellager wil inpressen van een voorwiel want ik heb ergens gelezen dat je hier speciaal gereedschap voor nodig hebt

Roger10

Geplaatst door Roger10 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Fabia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

dreuge (0) PRO, 13 jaar geleden

Je moet op de nieuwe borgring letten. Daar is speciaal gereedschap voor. Maar soms lukt het als je de ring op het laatst er in drukt maar de kans dat die dan breekt is groot.

tedkroon (0), 13 jaar geleden

Volgens mij krijg je de naaf met lager er niet in zonder speciaal gereedschap. Pers je hem er gewoon in dan belas je via de kogels axiaal het lager en deze raakt dan defect. Immers een kogellager mag nooit via de kogels de montagekracht overgebracht worden.

Ofschoon het wel gedaan wordt en daardoor wordt de levensduur aanzienlijk verkort. Je hoort ook vaak dat ze de wiellagers van de fabia heel slecht vinden, terwijl een duitser er al 750 dkm meegeren heeft

klaasqatar (0), 13 jaar geleden

je hebt een hydraulische pers nodig, met goede ondersteuning van je fusee.
de naaf eruit persen kan meestal gepaard gaan met het mee persen van de binnenste lagerschaal, geen probleem, die moet toch vervangen worden.
Het erin persen is een ander verhaal, je moet de binnenste lagerschaal ondersteunen met het inpersen van de naaf, dit om de kogels te ontlasten... mocht je dit gereedschap niet hebben, ga naar een garage, in een uurtje is het klaar.

autobedrijf van breugel (0) PRO, 13 jaar geleden

bij deze auto's is inderdaad speciaal gereedschap nodig.
dit lukt zonder niet.
Als je hem er toch in gaat persen dan gaat inderdaad hety wiellager ofwel meteen of kort erna kapot.

het is precies zoals Ted omschrijft!!
Speciaaltje dus!

Roger10 (0), 13 jaar geleden

Mijn zoon heeft op de draaibank een stuk gedraait waarvan we 2halve manen gemaakt hebben om de ruimte op te vangen tussen de naaf en de buitenring van het lager en zo perfect ingeperst

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Fabia of stel zelf een nieuwe vraag.