Skoda Octavia: Vreselijk krakend geluid bij dashboard bij snelheden vanaf 140 k

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 Tdi

Techneuten,

Zit nogal veel op de Duitse Autobahn. Bij snelheden vanaf 140 km komt er een vreselijk 'krakend' geluid uit de linker hoek bij het dashboard vandaan. Kan de exacte locatie niet goed vinden. Zit het dichtst in de buurt bij de linker A-stijl en dashboard.

Dit doet zich voor bij snelheden vanaf 140 km/h en wordt steeds luider, frequenter en vreselijk irritant. Harder dan 160 is zodoende niet mogelijk. Het geluid is nog het best te omschrijven als gekraak uit een luidspreker van een radio die niet goed is afgestemd.

Daar heb ik dan ook direct aan gedacht. Voor de zekerheid het tweetertje in de linkerzijdeur verwijderd: hielp niets. Het geluid bleef aanwezig.

Zat zelf ook te denken aan wat bladeren: niks kunnen vinden.

Radio uitzetten: probleem niet opgelost.

Paravanen zitten goed vast, geen speling. Hetzelfde geldt voor de voorruit. Nergens lekkage.

Muizenvallen gezet: niks gevangen.

Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn voordat ik mijn complete dashboard sloop? Ik ben de wanhoop nabij.



Groet,

Maarten

Maarten6770

Geplaatst door Maarten6770 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Heeft je auto kunststof kappen in de wielkasten? Misschien zitten die los aan de linkerkant en word je door de manier waarop het geluid door de rest van de constructie wordt doorgegeven op het verkeerde been gezet.
(Maar even zo vrolijk doe ik dat nu ook met deze hint...)

suc6
Peter

Maarten6770 (0), 17 jaar geleden

Zojuist even gecontroleerd of mijn wielkappen loszitten. Helaas... Althans, als oplossing voor dit probleem. Ze zitten goed vast. Zoals het hoort.

Nog even mijn oor ter luisteren gelegd. Het geluid is toch het best te omschrijven als het storende gebrom en gekraakt dat uit een verkeerd afgesteld transistortje komt. Kan het op een of andere manier dan toch de radio zijn? Suggesties zijn welkom en alvast bedankt voor het meedenken!

Maarten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.