Smart Forfour: neemt geen achteruit versnelling

neemt geen achteruit versnelling meer
de rest gaat wel

billie 1

Geplaatst door billie 1 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Smart Forfour? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

richard wasch (0) PRO, 16 jaar geleden

Is dit een automaat of een handgeschakelde bak?

Bij een automaat: controleer de remschakelaar en de afstelling van de actuator.

Bij een handbak: vervang de koppelingsplaat en drukgroep met druklager.

Zinniz (0), 14 jaar geleden

Ik heb een soortgelijk probleem. Ik heb een smart fortwo uit 2002. Sinds een week had ik problemen met het schakelen. Bij het schakelen in stand A en in Stand R bleef het scherm “0”
Aangeven. Dmv softouch knop kon ik als de versnelling in A stand wordt gebracht het scherm zover krijgen dat hij na nog een keer indrukken dus als hij semi automaat is “ 1” zien en vervolgens door nog een keer in te drukken was A op het scherm zichtbaar en ik kon rijden, met stand “R” had ik geen geluk. Ik kon wel nog mijn koppeling in vrij “N” positie zetten en dat verscheen ook op het scherm.

Nu is de situatie zo dat ik maakt niet uit in welke stand mijn koppeling staat, op het scherm alleeen “1” te zien is of na nog een keer indrukken soft-touch knop “A”, maar helaas krijg ik mijn smart niet aan de praat. Weet iemand wat dit kan zijn?

Alvast bedankt voor de reactie!

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Zinniz, welkom op het forum

Plaats deze nieuwe vraag in rubriek Smart particulieren.
Dank voor je medewerking

Gr. paul (moderator Problemcar team)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart Forfour of stel zelf een nieuwe vraag.