Smart 0: Rdw vraagt om kentekenbewijs deel 1 op te sturen van de smart???

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 700 cc

Hallo,ik heb vandaag iets raars in de bus gekregen ik zal het even wegzetten wat er in de brief staat:

onderwerp:
opvragen alle kentekendelen i.v.m wijzigen BPM-bedrag

Geachte heer/mevrouw,

Van een van de BPM-aangiftepunten heb ik het bericht ontvangen, dat het BPM-bedrag voor uw voertuig met het kenteken (zie adressticker) is gewijzigd.

Ik verzoek u om het voertuigbewijs A(Deel 1 A of deel 1) naar de RDW te sturen voor het aanpassen van het BPM-bedrag.

Voor het versturen van de kentekendocumenten kunt u gebruik maken van de retourenvelop (een postzegel plakken is niet nodig)

Ik ga ervan uit,dat ik u met deze brief voldoende heb ingelicht.

Hoogachtend,

De Directie van de RDW
namens deze.
de unitmanager voertuigregistratie en documenten (VRD)

(naam van de desbetrefende)

Ik vind dit erg verdacht,ik ga toch niet zomaar mijn papieren van de smart naar het RDw versturen?
stel dat ze kwijt gaan,ik heb heel de dag geprob te bellen naar de rdw maar dat lukt niet,ook staat er bij uw kenmerk niets,bij datum en contactpersoon en email staat ook niets,het postbusnummer waar ik de papieren naar toe moet sturen is een antwoordnummer en het wel in Veendam maar ik kom dan niet bij het rdw uit,toch ziet alles er exact zo uit als van het rdw,de envelop het gewone adres klopt,het telefoonnummer,och ben ik bang voor oplichters,of zit ik nou aan het verkeerde te denken,ik hoop dat iemand dit herkent,maar ik ga toch niet de autopapieren versturen,wie heeft ervaring of weet wat dit is? bedankt zovast groeten Cees,

Cees B

Geplaatst door Cees B (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Smart 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

31 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

cees je hebt gelijk voordat je iets opstuurt eerst de rdw er over gehoort hebben ik heb zo iets nog niet eerder gehoord en je hebt gelijk tegenwoordig hoor je de raarste dingen.
groetjes jan.

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

BPM is vastgesteld destijds met de destijds geldende belasting wetgeving.
Daar veranderd nu niks meer aan, heel vreemd dat je dit krijgt, zeker omdat deel 1 het belangrijkste deel is van het kenteken.

Eerst maar eens bellem met Veendam lijkt me, via het telefoon nummer uit de gids ;)

Succes

Cor

wasch123 (0) PRO, 17 jaar geleden

Niet opsturen!!!!!!!!!!

Werk zelf bij smart en heb nog NOOIT gehoort dat het RDW dit aan klanten vraagt.
Het enige wanneer er een kenteken opgetruurd wordt is op eigen verzoek en om een wijziging aan te laten bregen van bijvoorbeeld een chassisnummer plaats.

Richard

Cees B (0), 17 jaar geleden

Bedank voor alle antwoorden,ik had dat inderdaad dus ook,hier klopt iets niet,sowieso ga ik morgen effe (nou ja effe,lukt bijna niet om iemand daar te pakken te krijgen)het rdw weer bellen,wel heb ik vandaag het smartcentre in Breda aan de telefoon gehad,ik heb ook effe een fax van de brief door gedaan naar hen,en daarna nog kontact gehad,ik dacht van als ik dat terug moet sturen naar het rdw dan zullen er wel meer papieren van smartjes for two terug moeten,maar daar hadden ze dit dus nog nooit gehoord,bij de smartcentre hebben ze ook geadviseerd om niets op te sturen,dus dit is gelijk een waarschuwing voor iedereen,misschien maken ze wel je kentekenplaten na,of erger ze komen de auto ophalen,ik laat sowieso effe horen wat ze bij het rdw zeggen hierover,als ik ze te pakken krijg dan...bedankt voor het mee denken zovast

oldtimer (0) PRO, 17 jaar geleden

klantenservice RDW tel 0900 9739

Cees B (0), 17 jaar geleden

Ja,ik heb het ook al gedacht om naar de politie te gaan,hoe zouden ze dat toch weer weten dat wij dat autootje hebben,het kenteken enzo,nou hebben ze een maand geleden ook al geprobeert om intebreken maar ik heb ze toen overlopen,ik heb altijd aardig wat praatjes,maar toch ben je op zo'n moment aardig bang,je staat gewoon verschrikt als je met drie man oog in oog staat,en dan nog bedreigd word ook,die angst heb ik nog steeds,is ook pas kort geleden,het lijkt wel of ze alles af willen nemen tegenwoordig,wij hebben er aardig voor gewerkt om alles op te bouwen maar ik wil er toch niet mijn graf voor in gaan,ik sta weer effe te chacken,ik kan onderhand beter een gracht om het huis leggen,maar ik ga in iedergeval gelijk *(weer) naar de politie als het om oplichters gaat,ik hoop ook dat ze er dan wat mee doen want dit moet iedereen dan weten,ik kan me echt wel voorstellendat er mensen zoiets wel opsturen in de drukte waar we tegenswoordig in leven,tussen de haast door zeg maar..groeten cees

Cees B (0), 17 jaar geleden

Hallo "Oldtimer",is dat he nummer van het rdw,nou dan heb ik dus een vals nummer op die brief wantt daar staat op tel klantenservice 0900 0739,bel het maar dan krijg je ook zo'n bandje van de rdw,dat alle telefonisten in gesprek zijn,ik ben blij dat we niet naief geweest zijn! bedankt weer, gr cees

Cees B (0), 17 jaar geleden

Nee het is toch 0900-0739,dus dat was toch goed dat nummer.foutje is menselijk,alleen ik schok effe,gr cees

Santa (0), 17 jaar geleden

[quote=oilap]Ik zou rap naar de politie gaan met die brief!
Blijkbaar weet de briefschrijver je adres, en weet ook dat je in zo'n Smart rijdt, voordat je het weet wordt 'ie gestolen!!!![/quote]
Hoe moeilijk kan dat nou zijn, oilap?
Gewoon achter iemand aanrijden en kijken waar hij naar toe gaat...

Cees B (0), 17 jaar geleden

Ja,ik heb nog effe op het adres en antwoordnummer ge-google'd,en het zal misschien toch wel kloppen want daar komt inderdaad het adres van het rdw uit (www.antwoordnummer.nl),maar dan nog ga ik niet in zo'n simpel envelopje zomaar de papieren opsturen,ik ga eerst bellen als ik er tussen kan komen want dat bandje/tapeje wat ze daar afdraaien kan ik nu al uit m'n hoofd (was vroeger op school wel anders),misschien ben ik wel een beetje snel wantrouwend tegenwoordig maar ja er is ook de laatste jaren veel verandert en of het er nu allemaal beter op geworden is....uch,uch,ik laat snel iets horen morgen,bedankt en gr Cees.

Cees B (0), 17 jaar geleden

Zo,ik heb nog even de RDW proberen te bellen maar dat lijkt echt een onmogelijke zaak om hen aan de telefoon te krijgen,dus heb ik maar met mijn belastingconsulent gebeld en die had dit ook nog nooit gehoord en zou het zelf ook niet opsturen.
Om een lang verhaal dan maar kort te maken:
Ik verstuur de papieren niet en laat het maar rusten,misschien nemen ze dan zelf van het RDW wel contact met ons op.
Groeten Cees.

Santa (0), 17 jaar geleden

Al eens over nagedacht om gewoon een BRIEFJE in die envelop te doen met daarin vragen om tekst en uitleg...?

Cees B (0), 17 jaar geleden

Daar heb ik nog niet over nagedacht nee,maar het is opzich een goed idee en daarbij gelijk inderdaad aangeven dat ik niet van plan ben om zomaar via tpg post m'n autopapieren op te sturen,ik zal het vanavond effe bespreken met m'n partner. gr Cees.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Storm in een glas water! Klopt gewoon! Deel 1 opsturen naar veendam voor aanpassing, einde verhaal! Man wat een kolder wordt hier weer verkondigd!
Is er dan helemaal niemand meer die een ander wel vertrouwd? En dat nummer 0900-9739 klopt gewoon hoor. Alleen even wachten tot je aan de beurt bent. En dan nog iets, je weet toch zelf wel of de auto net is ingevoerd? En dan nog iets, je adres is bij alle instanties bekend, das heel normaal. En het adres in Veendam? Kan toch weinig misgaan lijkt mij, want dat is gewoon RDW.

Sytze

ps. worden dagelijks honderden kentekens met de post verstuurd door de RDW.

Cees B (0), 17 jaar geleden

Dat klopt Sytze dat het adres klopt van het rdw,maar die auto is gewoon in 2003 nieuw gekocht,en als dan de papieren effe kwijt raken bij de post,wat dan?en mag ik zonder de autopapieren wel auto rijden? gr cees

Santa (0), 17 jaar geleden

Wanneer de papieren kwijt raken bij de post, heb JIJ een probleem, Cees.... En zonder papieren mag jij officieel idd NIET rondrijden....
Indien je het niet vertrouwd kun je d boel aangetekend versturen. Maar ja, ook dan ben JIJ degene die het dan weer oploopt!

Cees B (0), 17 jaar geleden

Wat ik nog vergeet te zeggen is dat mijn tussenpersoon waar ik alle verzekeringen heb lopen ook aangaf om het niet te doen,kijk die auto is gewoon NIEUW GEKOCHT IN NEDERLAND BIJ DE DEALER. dus dan is dat toch een rare situatie lijkt mij,ik krijg gewoon een simpel briefje van het RDW (1a4tje),niets geen toelichting,nee dat hadden ze op z'n minst beter kunnen uitleggen (zie de text boven aan) geen contactpersoon, bij uw kenmerk staat ook niets,bij e-mail staat niets,gewoon helemaal niets,dus ik verstuur toch niets want misschien ben ik dan wel wantrouwend maar ze zullen er nog wel een keer op terug komen.gr Cees.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

misschien een vergissing? bel anders nog eens.

sytze

Audifreak763 (0) PRO, 17 jaar geleden

En wat weet een verzekeringsverkoper daar nou helemaal van?. Je kunt het natuurlijk ook nog even aan de pastoor en aan je schoonmoeder vragen. Ik ben het met Sytze eens: stuur dat ding op of geef het persoonlijk af bij een vestiging van de RDW, als je het niet vertrouwt.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

@ Santa, je kan zelf dan wel de boel aangetekend opsturen, maar de RDW doet dat niet! En de ketting is zo sterk als de zwakste schakel, dus gewoon opsturen is heel normaal. Wel ff bellen misschien......
Wij sturen dagelijks kentekens via de post, net als de RDW, dus zou er niet al te veel ophef over maken. Je kan wel iedereen om zijn mening gaan vragen, maar bellen gaat veel sneller. Er zal echt wel een verklaring voor zijn, anders neemt de RDW echt geen contact met je op.

Sytze

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Maak in ieder geval scherpe kopieeen voor je wat verstuurt...

Santa (0), 17 jaar geleden

Tuuuurlijk..........

Cees B (0), 17 jaar geleden

Ik heb het nog effe aan de pastoor en mijn schoonmoeder voor gelegd maar die wisten het ook niet,trouwens wel raar dat de pastoor bij m'n schoonmoeder van de slaapkamer kwam,maar goed ze wisten het niet dus....
geen ruzie maken we zien het wel,gaat goed komen.gr Cees.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Nou grapjas, wat heb je nu gedaan met het kenteken?

Sytze

Cees B (0), 17 jaar geleden

Ha mannen,nou het is inderdaad opgelost,ik heb ze eindelijk aan de lijn gehad en ze begrepen gelukkig mijn standpunten ook dat ik er moeite mee had dat de papieren over de post moesten,inderdaad heeft Sytze gelijk dat het rdw dagelijks enorm veel kentekenbewijzen versturen,en ik weet nou ook gelijk dat daar maar een paar procent van kwijt raakt op een heel jaar,maar je zou maar net bij die paar procent horen dus ik heb gezegt dat ik er geen probleem mee had om er effe mee langs het rdw te gaan en dat kon ook nog,dus ik ga dat morgen doen dus hoop ik dat ik morgen geen extra belasting aanslag moet betalen,nee dat is niet het geval,maar goed het gaat over een verkeerd cijfer dus dat was het,iedereen bedankt en ik ga het toegeven Sytze en Jan en wie ik nog vergeten ben dat jullie gelijk hadden maar ik heb met zulke zaken gewoon geen ervaring en jullie zitten midden in deze wereld wat keuringen en auto verkoop dus is dat voor jullie gewoon meer voor de hand liggend,nogmaals bedankt allemaal!groeten Cees.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Cees jongen, daar zijn we voor! Je zit hier op niet zo maar een site! Dis DE autosite van de technische mannen en vrouwen. Als we er hier niet uitkomen, komt niemand eruit!

mvg,

Sytze

Santa (0), 17 jaar geleden

En vergeet de wijze dorpssmeden uit het Oosten niet.....

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Die had ik er al bij, grote grijze man!

Ach die kunnen voor hetzelfde geld ff meeliften toch......heheheheh!

Cees B (0), 17 jaar geleden

Nog effe ter info,twee weken geleden kreeg ik weer een brief van de Rdw met het verzoek ook de andere delen van het kentekenbewijs op te sturen,deze heb ik eveneens in Roosendaal bij de Rdw afgegeven en vandaag zijn de papieren terug,drie nieuwe delen dus het "probleem" is opgelost,nogmaals bedankt voor het advies/hulp.

Groeten Cees.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Ook weer opgelost!

erik1038 (0), 17 jaar geleden

uhm ik heb er wel al van gehoord(ik werk bij smart) er is een hele serie smarts waarbij het kenteken opgestuurd moet worden naar de rdw om de bpm aan het passen, wil je het echt zeker weten bel dan de rdw even dan weet je alles.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Smart 0 of stel zelf een nieuwe vraag.