SsangYong Korando: Korando gaat uit zichzelf op slot wanneer je contactsleutel in c

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.3TD

Heb dit probleem al met meerdere Korando's meegemaakt.

Als je uit de auto stapt, maar je laat de sleutel in het contact zitten (uiteraard niet op contact) dan kan het zijn dat je even later bij de auto komt en alles zit dicht.

Volgens de specialist moet het probleem in de sloten zitten die "op scherp" staan en moeten we die goed smeren maar die zijn allemaal gangbaar.

Heb er al een orig. schema bij maar daar kom ik er niet echt mee uit want het probleem doet zich niet altijd voor.

Weet iemand de oplossing?

garageburgwal

Geplaatst door garageburgwal (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor SsangYong Korando? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Musso53 (0) PRO, 13 jaar geleden

Het zijn niet de sloten zelf maar de sluitmotortjes die op scherp staan. Hierin zitten ook schakelcontactjes. Belangrijk is dat de motortjes goed gesmeerd zijn en goed afgesteld staan t.o.v. de bedieningsstangetjes.

garageburgwal (0) PRO, 13 jaar geleden

Gaan we even naar kijken morgen..

garageburgwal (0) PRO, 13 jaar geleden

Motortje in R deur ging niet helemaal lekker, deze gangbaar gemaakt en lijkt nu beter.. Even afwachten nog maar in ieder geval bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je SsangYong Korando of stel zelf een nieuwe vraag.