Subaru Legacy Touring Wagon 2WD 2.0 GL: Aandrijfas of homokineet?

Bouwjaar: 1994

Ik heb een tweedehands Legacy Touringwagon gekocht. Bij aankoop wist ik dat er iets mis was met de aandrijfas rechtsvoor (bij volle stuuruitslag naar rechts, hoor je hem ratelen). Maar toen ik bij Auto Actief in Groningen ging vragen wat reparatie kostte schrok ik wel een beetje: 450 euro. Waarvan 350 euro voor een nieuwe aandrijfas.
Nou vond ik op hbase.nl dat er een homokineet voor de wielzijde los te koop is. Een stuk goedkoper natuurlijk. Weet iemand hier of dit een slim idee is? En of ik dat met goed fatsoen zelf zou kunnen monteren?

Ander vraagje over dezelfde auto: mijn ruitensproeiers doen het niet. Voor en achter niet. Er zit genoeg vloeistof in het reservoir. De ruitewissers doen het wel (dus het kan geen zekering zijn, want daar zitten de wissers ook op).. waar kan het aan liggen? Twee motortjes stuk lijkt me wel erg toevallig!!!

webschepper

Geplaatst door webschepper (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Legacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

JAN/DODGE (0) PRO, 18 jaar geleden

Rutger
koop een homokineet,als je een beetje technisch bent aangelegd,lukt het jou best
het scheelt een hoop geld,
gr Jan

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Een homokineet vernieuwen is onderhand net zoveel werk als een complete aandrijfas....en alleen de homokineet vervangen is meer dan genoeg. Wat betreft de ruitensproeier, twee motortjes kapot kan natuurlijk altijd. Wat ik altijd doe om ze te testen is ze eruit halen en er rechtstreeks 12V opzetten. Doen ze het dan, dan is er ergens een onderbreking. Kijk ook eens of er spanning op de stroomdraden staat als je de knop indrukt.

webschepper (0), 18 jaar geleden

Jan en Roel, bedankt. Heb de homokineet al besteld (23 tandjes voor mijn 2 liter).

@Roel: Hoe haal ik die ruitensproeiers eruit zonder dat alle vloeistof eruitloopt? Daar is vast een goeie truc voor die ik nog niet ken...

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Rutger, daar is geen truc voor dus. Ja je kunt er een emmer onderzetten, maar verder zou ik het niet weten.

Parlato (0) PRO, 18 jaar geleden

Heeft deze auto wel 2 aparte motortjes ?
Je ziet ook vaak 1 motortje voor zowel voor- en achterzijde.

webschepper (0), 18 jaar geleden

@ Roel: De-beroemde-emmer-eronder-truc ; ) Die zal ik dan maar gaan gebruiken.
@Parlato: ik zie er twee naast elkaar zitten, en het is geen Siamese tweeling voor zover ik kan zien. Deze Legacy heeft dus ook geen apart reservoir voor de achtersproeier.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Legacy of stel zelf een nieuwe vraag.