Subaru Impreza: Carterventilatielucht in auto

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 WRX

Na een jaar en 16.000 km nog steeds de klacht dat de auto, als hij warm is erg stinkt naar carterventilatie dampen. Dit is uiteraard onder de motorkap en buiten de auto goed te ruiken. Vervelender is dat dit ook in de auto goed te ruiken is. Verwarming staat noodgedwongen op recirculatie. Al twee keer bij dealer geweest. Deze kan tot noch toe niets vinden. Auto lekt niets en is kurkdroog. Is iemand bekend met dit probleem. Volgens mij is het wettelijk verplicht de carterventialtie te recirculeren naar de motor en mag je zelfs onder de kap dit niet ruiken?

lansolaf

Geplaatst door lansolaf (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Impreza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

marcel1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Deze lucht wordt veroorzaakt door de beschermingswas die Subaru gebruikt onder de motorkap etc. Vrijwel alle nieuwe Subarus hebben hier een tijdje last van. Als de auto wat meer km gereden heeft en je hebt hem een paar keer echt goed warm gereden (bijv. op de duitse autobahn) zal de lucht langzaam verdwijnen.Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Impreza of stel zelf een nieuwe vraag.