Subaru Impreza 1997: distributieriem enkele tander versprongen

Bouwjaar: 1997, Motorcode: 2.0 turbo EJ20 (hydraulisch klepstoters+distributi

De distrubutieriem is enkele tanden versprongen>> nu is m'n vraag of ik de motor moet demonteren om de schade aan het/de kleppendeksels vast te stellen of te herstellen ???? de motor draaide stationair op 2 cil.denk ik . De motor draaide heel onregelmatig en schudde hevig. Is het ook mogelijk dat er maar 1kant (2cil) beschadigd zijn omdat de merktekens aan de recherzijde nog over elkaar staan??? bedankt en hopelijk snel antwoord groetjes

dsp400

Geplaatst door dsp400 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Impreza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 16 jaar geleden

Met een beetje geluk is er niets beschadigd. Voel je een abnormale weerstand als je de motor met de hand rond draait?
Indien niet laat de motor dan eens draaien met de juiste afstelling van de linkerkant. Als hij normaal start en regelmatig loopt zal er niets aan de hand zijn.
Als rechts de merktekens nog goed staan is er waarschijnlijk niets mis.

dsp400 (0), 16 jaar geleden

bedankt voor de snelle reactie, De motor geeft wel wat weerstand (hand rond draaien) maar na het juist leggen van de riem op de merktekens (R zijde) en de motor te starten draait deze heel onrustig (net 2 cil) . Moet de motor gedemonteerd worden om het kleppen
deksel te vervangen???? nee toch mooi eindejaars geschenk pffff toch bedankt

Hendrik4290 (0) PRO, 16 jaar geleden

Het is niet het kleppendeksel maar de kleppen zelf die beschadigd raken en dan vervangen moeten worden. Je kan de cilinderkop demonteren en naar een revisiebedrijf brengen, die maken hem wel terug in orde. Voor de zekerheid de zuigers bekijken om eventuele vervorming door het raken van de kleppen uit te sluiten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Impreza of stel zelf een nieuwe vraag.