Subaru Legacy: gas blijft hangen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Hallo,
Ik heb al heel lang een vervelend probleem met mijn, verder fantastische, auto! (Legacy wagon 2.0LX MY 99-2002)
Het gas blijft erg vaak hangen op 2000-3000 tpm bij overschakelen en ik kan zelfs met gas los en koppeling ingetrapt een rotonde afronden of de weg vervolgen! Als ik tot stilstand kom, dus op de plaats rust, valt het gas weer meteen terug naar stationairloop. Gebeurt zowel met droog als met nat weer.
Ik kan het euvel dan ook niet opwekken door met het gas te spelen.
Zo gauw ik weer ga rijden kan het zomaar weer gebeuren dat het gas blijft hangen. De auto rijd ook schokkerig in file/langzaam rijden:net alsof er niet goed /te laat op gas geven gereageert wordt.
Voor alle duidelijkheid:dit alles heeft hij zowel op benzine als op gas, al is het hierbij meer aanwezig/merkbaar.

De auto is al 14 x! bij de garage geweest,uitgelezen maar geen bijzonderheden en van alles vervangen voor Jan met de korte achternaam:
bougie(kabels),bobine,klopsensor,kleppen gesteld, stappenmotor vervangen,LPG nagelopen(werkt goed), cruisecontrol los gekoppeld: niets!
Ik ben dus al een berg geld kwijt aan uurloon en onderdelen en begin huiverig te worden de auto wéér weg te brengen voor wellicht weer voor nop...
Heeft iemand een tip waar te zoeken? Kan het misschien iets met een km-sensor te maken hebben of zo? Dit omdat hij het alleen onder het rijden heeft.
Bij voorbaat dank.

Perigrine

Geplaatst door Perigrine (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Legacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

VG392 (0), 18 jaar geleden

Heb je de gasinstallatie ook al uitgelezen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Legacy of stel zelf een nieuwe vraag.