Subaru Legacy: homokineet?

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 awd

hallo ,


Ik heb sinds enige tijd een ratelend geluid bij het insturen van bochten zowel links als rechts , bij het rechtdoor rijden zijn er ""geen"" geluiden te horen. Bij het gas geven en loslaten komt het geluid en verdwijnt het ook weer . Je kunt het als het ware oproepen door met het gas te spelen. Eerst dacht ik aan een los zittend schot in de uitlaat ,maar ik heb nu het vermoeden dat het wel eens de homokineet kan zijn. wat denken jullie ervan? mocht mijn conclusie de juiste zijn ... heeft er dan iemand ook een idee wat de kosten zouden kunnen zijn.

overigens is het een automaatbak met een tellerstand van 176.000km en ik zie ook nergens een gescheurde hoes .

mv groet frans

Art-52

Geplaatst door Art-52 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Legacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ouback (0), 14 jaar geleden

ik had hetzelfde verschijnsel bij 150.000. Het bleek het scharnierpunt te zijn van de stabilisator bij één van de draagarmen van de stuurstang. Deze kraakte precies zo. Kosten: ca. 20 euro voor een nieuwe plus half uurtje werk. Wanneer je hem eerst demonteert kun je zelf checken of hij (te) stroef gaat. Je kunt het ook proberen door wat olie inspuiten, dat werkte bij mij prima maar heb beide voor de zekerheid toch nog vervangen.
Leuke anekdote: een subaru garage verklaarde bij onderzoek dat de stuurkogels versleten waren en adviseerde om beide draagarmen te laten vervangen. Kosten: ca. 7 á 800 euro.........................
succes!

Art-52 (0), 14 jaar geleden

hoi peter, bedankt voor je reactie. Ik zal dat dinsdag even controleren , volgens de garage zouden het de homokineten zijn : 135.euro per stuk en dat vind ik de auto niet meer waard, heb hem gekocht voor 600 euro. ik hop dat je gelijk hebt ,ik zal het zeker laten weten.

mvg frans

Art-52 (0), 14 jaar geleden

hoi peter. sorry voor de late reactie [ griep] . de auto gaat morgen de brug op en laat het je dan wel weten , ik ben benieuwd...............

frans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Legacy of stel zelf een nieuwe vraag.