Subaru Forester: inhouden en onregelmatig toerental

Bouwjaar: 1998

Hallo, ik heb een probleem wat mijn dealer niet kan oplossen. Ik hoop dat iemand dit herkent, en dat er toch een oplossing komt. Mijn forester van l998 rijdt op gas g3, hij loopt onregelmatig stationair, slaat zelfs af en toe over. Het meest vervelende is dat hij met name bij weinig gas geven inhoudt, hikt, enz. Ok is het zo dat ie bij accelereren eerst inhoudt en dan pas trekt. Ook bij gas loslaten voel je hem steeds een beetje inhouden, schokken. De dealer heeft eerst de bougiekabels vernieuwd, andere bobine geprobeerd, v-power getankt, dit alles zonder enig resultaat. Hij zegt dat het eventueel de computer zou kunnen zijn, omdat er destijds wat problemen van deze aard mee waren, en de importeur er toen enkelen vervangen heeft. Ik heb de importeur hierover benaderd, maar het antwoord was onbevredigend, want men zei dat het maar in enkele gevallen iets geholpen had en een tegemoetkoming om bij mij de computer te vervangen is gezien de leeftijd van de auto niet aan de orde. Overigens zijn de klachten er ook , maar minder, op benzine.Ik ben nu aan het einde van mijn latijn , wie kan mij helpen?

nihuni00

Geplaatst door nihuni00 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Forester? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Piwie (0) PRO, 19 jaar geleden

Is de stappen-motor van het gas al eens goed schoon gemaakt dit zijn bekende problemen bij subaru's op gas ze gaan inhouden stotteren en stationair vaak onregelmatig lopen en aangezien je zegt dat het probleem op gas het grootst is zou ik dit eens proberen en als het op benzine ook niet goed is deze ook grondig reinigen

nihuni00 (0), 19 jaar geleden

Hoi Piwie, met Rien. Bedankt voor je suggestie. Zou je kunnen zeggen waar de stappenmotor zit, zodat ik hem zelf kan schoonmaken ? Ik heb al zoveel geld naar de garage gebracht. Groeten Rien.

Piwie (0) PRO, 19 jaar geleden

Als je voor de motor staat links achter in zit tevens het verdeelhuis van het gas zie je 4 nippels zitten en daar in het midden zit een motor tej met stekkertje deze eruit draaien en gaat het taps toelopende afdichtingen goed schoonmaken met remmenreiniger of iets wat goed ontvet

nihuni00 (0), 19 jaar geleden

Hallo, met Rien. Ik heb de stappenmotor gereinigd en dit is weer een verbetering, erg bedankt Piwie en tot horens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Forester of stel zelf een nieuwe vraag.