Subaru Leone 1993: Koppelen - Raar geluid

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i GT

Hallo,

Ik heb een Subaru L - serie 1.8i GT Coupe uit 1993. Sinds enige tijd zoemt de koppeling bij het op laten komen in de eerste versnelling (dus bij wegrijden). Ik hoor geen geluid als de koppeling ingetrapt is, dus het druklager lijkt goed.
Eerst was het alleen bij sneller wegrijden, maar nu krijg ik het bijna niet meer voor elkaar om weg te rijden zonder 'zoem'. Ook bij koppeling op laten komen met meer gas in de twee maakt de auto een raar, haast snerpende piepende zoem.
De koppelingsplaats lijkt niet versleten, want hij slipt niet. Als ik namelijk bij hogere toeren veel gas geeft gaat het toerental niet onafhankellijk van de snelheid omhoog en dergelijke.

Wie weet wat dit is, en hoe het te verhelpen is eventueel?

Alvast bedankt voor de reacties!

Steven_Subaru

Steven_Subaru

Geplaatst door Steven_Subaru (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Leone? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

peter1966 (5), 16 jaar geleden

Hallo Streven,

Mijn legacy heeft hetzelfde probleem.
Ik heb gezien dat niemand geantwoord heeft op je probleem.
Weet je inmiddels wat het is (geweest)?
Ik hoor het graag van je.

Mvrgr,
Peter
Legacy 2.0 1999

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Leone of stel zelf een nieuwe vraag.