Subaru Leone 1993: vraag over gas en roest bij een Subaru bj 93

Bouwjaar: 1993

Goedemorgen,

Ik ben van plan om een Subaru 1.6DL Station op gas, bouwjaar 1993 te kopen. Kan iemand mij vertellen waar een Subaru van deze leeftijd begint te roesten? Dan bedoel ik hier roest wat problemen gaat geven met de APK, geen oppervlakkige roest. Ik ben namelijk nogal goed in roestbakken kopen, kan ik er deze maal eens goed opletten.

Hoe zit het verder met rijden op gas? Heb wel wat auto's versleten, maar nooit één op gas. Is dit aardig te doen met een Subaru? Wat zijn zoal de problemen die met een Subaru op gas je pad kunnen kruisen?

Alvast bedankt voor het advies,

Met vriendelijke groeten,

Michael

mzeven

Geplaatst door mzeven (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Leone? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Wat heeft tie gereden op gas?.
Zal niet weinig zijn als tie uit 93 is.

mzeven (0), 18 jaar geleden

Diegene zegt 2 ton. Maar 3,5 ton lijkt mij meer redelijk. Hier kijk ik eigenlijk niet echt naar, heb een keer een peugot gehad die zat over de 4,5 ton, diesel dat wel.

primera p11 (0), 18 jaar geleden


4.5 ton met een diesel is wel heel wat anders dan 2 ton met een gas auto.
En als je zelf al denkt dat tie 3.5 gereden heeft zou ik er maar niet meer aan beginnen.
Dat is echt weggeggoid geld.

niksnut (0), 17 jaar geleden

2.5 of 3.5 ton voor een 1.6 DL is geen enkel probleem ook niet op gas. Zelf een 1.8 DL 4 AWD gehad . Heb hem weggedaan omdat er wat roest bij de deur en achterklep kwam. Ga nu zelf een Legacy kopen van 1989 met bijna 3 ton op de teller . Ik vertrouw Subaru's altijd mits de distributie elke ton vervangen is en de krukas keering nog niet al te erg lekt kan er verder weinig mis gaan. Je hoort nog wel eens bij hoge kilometerstanden dat er een homokineet lawaai begint te maken maar dat is niet al te duur. Gewoon de dragende delen kontroleren en op olie lekkage letten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Leone of stel zelf een nieuwe vraag.