Subaru Impreza: schrapend geluid rechts voor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 turbo

hey allemaal,

ik heb sinds kort een schrapend geluid rechtsvoor volgens mij ergens bij de rem. dit is wat ik tot nu toe heb uitgevonden: geluid komt meestal na 5 a 10 minuten rijden, geluid is meestal erger als ik de snelweg af kom, het lijkt de rem maar het geluid gaat juist weg als ik rem, als ik naar rechts stuur word het vaak wat erger, als ik naar lings stuur is het meestal weg, soms is het geluid er ook bij het rechtdoor rijden en als ik even 5 a 10 minuten stil heb gestaan is het meestal even weg. ik heb al naar de remschijf gekeken en er zit geen groef in dus denk niet dat er iets tussen mijn blokken zit. ik hoop dat ik man probleem een beetje goed beschreven heb en dat iemand mij kan helpen.

mvg pim

pim flokstra

Geplaatst door pim flokstra (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Impreza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Kees6172 (0) PRO, 13 jaar geleden

1- Loopt de remankerplaat niet ergens aan. Deze kan onder invloed van warmte vervormen en zo de remschijf raken.
2- Wij hebben het meegemaakt dat een soortgelijk geluid (bij langzaam rijden hoorbaar als een krakend geluid buiten de auto) werd veroorzaakt door het wiellager.
3-Als eerste zou ik de remmen grondig reinigen waarbij ik ook de remzadels zou demonteren en goed reinigen. Let er ook op of de remvoeringen niet losgekomen zijn van de metalen drager.

pim flokstra (0), 13 jaar geleden

ik ben er achter gekomen dat het waarschijnlijk mijn handrem mechanisme is. ik heb vandaag de schijven en klauwen er af gehad en de bewegende delen ingeschpoten met wd 40. aan het begin leek het weg te zijn maar het kwam later weer terug. dus ik ga aankomend weekend nog een poging doen. even helemaal schoonblazen met de compressor en dan kopervet op de bewegende delen smeren en hopen dat dat langer smeert dan de wd40. en de remmen helemaal reinigen met remreiniger zal ik ook nog doen. en dan maar hopen. als iemand nog tips heeft om het beter te doen hoor ik het graag.

mvg pim

Kees6172 (0) PRO, 13 jaar geleden

Je schrijft dat het geluid rechts voor zit, maar nu heb je het over het handremmechanisme, en dat zit toch echt van achteren????

pim flokstra (0), 13 jaar geleden

ik dacht dat het van rechtsvoor kwam. maar nadat iemand een klein stukje naast de auto heeft meegelopen, om uit te vinden waar het nou presies vandaan komt merkten we dat het van achter komt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Impreza of stel zelf een nieuwe vraag.