Subaru Vivio: verzuipen/inhouden?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

Ik heb een probleempje met mijn subaru (automaat).
goedkoop blijkt duurkoop (in 8 maanden tijd, banden en accu moeten vervangen, gat moeten laten lassen)

sinds enkele weken is het soms zo dat hij raar doet, enkel in 1 bepaald geval
als ik van huis weg rijd, rijd hij prima, hoewel hij altijd wat moeilijk start met een koude motor, dan kom ik na 200 meter ongeveer bij de stoplichten aan.
nu is het zo dat als ik lang bij de stoplichten moet wachten, hij niet meer weg wil rijden. dit gebeurd niet elke keer, maar het is nu al 5x gebeurd.
hij wil dus niet wegrijden, hij schokt dan, lijkt alsof het gaspedaal niet meer werkt, dit gaat zo voor een meter of 10, en dan rijd hij weer normaal.
ontzettend vervelend, ook voor de achterliggers die daardoor het groene stoplicht missen, en ik vind het een beetje eng, stel dat het gebeurd op een kruispunt waarbij ik denk nog wel net/ruim voor die aankomende auto kan oversteken.
iemand een idee wat hier het probleem van is?
het koudere weer? iets technisch? kan het zijn dat het verholpen word als ik vaker langere stukken rijd? of kan het helpen om even flink gas te geven als ik van de parkeerplaats weg rijd, of juist normaal rustig rijden?

Suzannejaja

Geplaatst door Suzannejaja (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Vivio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Audidriver73 (0) PRO, 14 jaar geleden

Toevallig, gisteren een zelfde auto nagekeken met nagenoeg hetzelfde probleem.
Hier waren bougiekabel, verdelerkap en rotor onlangs al van vervangen.
Bij deze auto was dit voornamelijk met vochtig weer.

Heb auto uitgelezen door groene stekker links onder bij stuur in te steken en auto op contact te zetten.
Lampje op dashbord van motorstoring gaat dan knipperen, helaas gaf deze bij mij aan dat er geen storing aanwezig was.

Heb het probleem ook niet gevonden, wel met water bougiekabels en ontsteking vochtig gemaakt echter geen probleem kunnen vaststellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Vivio of stel zelf een nieuwe vraag.