Suzuki Alto: accu vervangen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0GL

vrienden,

Ik weet niet of dit al eens een keer gevraagd is maar ii kan het niet vinden.

Alto 1.0gl 1995 met 35 ah accu standaard ingebouwd. Deze is eens door een accuboer vervangen door een 45 ah. Kan dit echter zomaar ongestraft. Volgens iemand bij brezan is dit nog maar de vraag daar de dyname er dan wel harder aan moet trekken. Mijn huidige accu (die van 45 ah dus) begint op te raken na 5 jaar en ik wil deze goedkoop vervangen. Nu zijn ze bij halfords niet duur vandaar. Nu schijn je ook nog kleine en grote polen te hebben? Wie kan mij iets zinnigs vertellen?

groetjes Freek

Freek Dekker

Geplaatst door Freek Dekker (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

freek je kan gerust een 45 ampere accu er in zetten hoor die 10 ampere meer krijgt hij niks van.
of je grote of kleine polen hebt moet je gewoon even kijken dan zie je het van zelf.
trouwens ik heb liever een iets zwaardere accu erin dan een lichtere.

groetjes jan.

Freek Dekker (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de respons. ik hoorde over goedkopere accu`s met dunnere loodplaten dacht ik nohhhhhh, zal dat nou wel waar zijn? Aan de andere kant moet het verschil toch ergens vandaan komen en is dit voor mij toch doorslaggevend te zijn om er maar weer bij een goede accuboer een goede accu in te laten zetten. Het is een Wilco 12v 45ah geworden a 68 euri Mijn vorige accu was trouwens van december 2000 a 130 gulden. Volgens de accuboer was de laadstroom van de dynamo perfect maar het vermogen van de accu was toch wel aardig teruggelopen. het vuur was eruit zeg maar. bedankt jan

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

nou freek dan hopen we dat je er weer een poos tegen kan.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.