Suzuki Vitara: Accu vol en toch startprobleem met nauwelijks draaiende startmot

Brandstof: Diesel

vanmorgen draaide de startmotor een paar slagen moeizaam rond en stopte zijn pogingen. Een vrijwel lege accu denk je dan.
Maar de accu meet 12.4 volt (is wel al oud) en na contact aanzetten nog steeds 12.1 V. De accu valt na startpogingen niet verder terug. De polen en klemmen heb ik voor de zekerheid nog eens wat afgeschuurd maar waren al schoon.
Lichten en randapparatuur lijken normaal te werken.

Ik moet nog een andere accu gaan proberen maar ik twijfel of dat de oorzaak is gezien dat deze accu ook vol lijkt. Suggesties??

Braun

Geplaatst door Braun (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Highway (145) PRO, 13 jaar geleden

Je hebt de spanning gemeten en die kan wel goed zijn, maar als hij geen vermogen geeft aan de startmotor dan kan het toch een accu zijn.
Startmotor vraagt veel stroom (ampere).
Startkabels er bij en dan kijken is het dan nog slecht is het niet je accu.

Braun (0), 13 jaar geleden

Wel, dat was het probleem. Nooit geweten dat een accu die meer dan de volle 12 volt aangeeft toch te weinig vermogen hebben kan, maar dat bleek wel zo te zijn. Nieuwe accu en probleem opgelost. Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.