Suzuki Alto: afslaan tijdens het rijden

Bouwjaar: 1989

hoi, mijn probleem is het volgende: de auto slaat af tijdens het rijden. als je dan stopt en je wacht 2 tellen en je start weer dan slaat hij vrij snel weer aan en kan je weer een stukje rijden voordat hij weer afslaat.
hij stottert dan niet echt, een heel klein beetje maar alle power is weg, ook al laat je hem in de versnelling staan en blijf gas geven slaat hij niet aan, je moet echt stoppen.
het volgende heb ik al gedaan: brandstoffilter vervangen, deze zat helemaal vol met roest dus heb ik ook de tank afgetapt. benzine leiding doorgeblazen. carburateur gedemonteerd en schoon laten maken(hebben ook de sproeiers en de vlotternaald schoongemaakt). verder heb ik zelf nog een filter in de slang gezet tussen de leiding en de pomp. als ik nu de motor start, vult het filter zich met benzine, maar als ik dan gas geef, zie je dat het filter leeg gezogen word. de tankdop heb ik verwijderd. ik hoop dat iemand een idee heeft want ik word er een beetje gek van.groeten marco

marco7153

Geplaatst door marco7153 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

VINK (0) PRO, 18 jaar geleden

LOOPT HET FILTER GEHEEL LEEG ?
GR LUIS

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je het luchtfilter al op de winterstand?

marco7153 (0), 18 jaar geleden

het luchtfilter staat op winterstand, luchtfilter is vervangen, bougies zijn vervangen, kabels, verdeelkap, rotor, contactpunten zijn allemaal vervangen.

als ik de motor start en gelijk afzet zit het filter wat ik extra geplaatst heb onder de motorkap vol. start ik dan opnieuw en laat de motor lopen, dan zie je dat het filtertje leeg gezogen wordt. er komt dat heel weinig benzine in het filtertje. zet ik nu de motor uit, dan zie je het filtertje weer langzaam vollopen. ik zat zelf aan de benzinepomp te denken. groeten marco

piet8975 (0), 18 jaar geleden

Is de ontluchting van de brandsfoftank wel goed.

marco7153 (0), 18 jaar geleden

ik heb de vuldop van de tank gehaald dus dat moet goed zijn. het gekke is ook dat als hij gewoon goed start en als hij afgeslagen is, heel vlot weer aanslaat als je hem opnieuw start.

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Marco,
Heb je het benzinefilter vervangen welke onder de auto zit(linker dorpel).
Heb je ook aan de bobine gedacht als er een wikkeling is onderbroken stopt de bobine met vonken als hij warm word.
Meet ook eens de spanning op de bobine plus aansluiting, misschien is het contactslot slecht.

Hans

marco7153 (0), 18 jaar geleden

het filter onder de auto heb ik vervangen, die zat helemaal dicht. bobine heb ik ook aan gedacht, maar het probleem doet zich al voor bij 100 meter rijden, en danzou hij ook slecht aan slaan als hij warm is denk ik. maar ik zal morgen eens kijken naar de bobine. beter een keer te veel gekeken als niet. groeten marco

franksol3237 (0) PRO, 18 jaar geleden

denk dat benzine druk benzine druk telaag is als
toertal hoger word of als motor meer vermogen vraagt

marco7153 (0), 18 jaar geleden

hoi hier ff een update. ik heb de brandstofpomp vervangen en heb de bobine gecontroleerd. verder heb ik de ontsteking gecontroleerd en helemaal precies op tijd gezet. (7 gr. voor bdp) en heb het geprobeerd. je zou zeggen dat het iets beter is maar het probleem is niet opgelost. als iemand nog een idee heeft graag. ik zoek ondertussen verder en als ik meer weet lezen jullie het. groeten marco

marco7153 (0), 18 jaar geleden

hoi, het probleem is eindelijk verholpen.
na het vervangen van de condensator en weer verschillende proefritten waarbij de auto weer afsloeg, de retourslang van de carburateur maar eens dichtgestopt. en probleem verholpen. wat blijkt nu , er zit een andere carburateur op. dus nu werkt de retour niet meer en is het probleem verholpen.
groeten marco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.