Suzuki Alto: Elke dag koelwater op, geen lek ??

Bouwjaar: 1986

Ik heb de laatste dag elke dag de koelvloeistof op (radiator kurkdroog en reservoir leeg) na één dag rijden. Dit ging zo een week door, waarna de klachten na het elke goed vullen van radiator en reservoir ineens weer weg. Nu een maand later begint de ellende wéér. Hoe kan dit nu eerst verdwijnen en dan wéér beginnen. Er is geen lek te zien.

tyberium

Geplaatst door tyberium (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

h.hannemann (0) PRO, 18 jaar geleden

Sorry..maar met deze vraag(waarschijnlijk de zelfde auto)geef je eigenlijk al de bevestiging op het antwword van mij,gegeven op je eerste vraag...Topic 43975...Koppakking lek!!!

Hub

tyberium (0), 18 jaar geleden

Da's minder. Toch raar dat ie niet altijd leeg is. Soms hele maand geen water kwijt.

VINK (0) PRO, 18 jaar geleden

KOPPAKKING LEKT
GR LUIS

Swifty11241 (0), 18 jaar geleden

Pijl eens je olie kan zijn dat het koelwater naar het smeersysteem lekt dit zou dan een veel hoger oliepijl moeten geven. als het koelwater naar de verbrandingsruimte lekt zou er bijna continu witte rook uit de uitlaat moeten komen. waneer het koelwater naar buiten lekt zou je het langs het blok moeten zien lekken. succes
Groeten, Tjalling

mr.kreezie (0), 17 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem met mijn swift uit '92. Het is niet de koppakking.. die is destijds vervangen. radiatordop en thermostaat zijn ook vervangen en alsnog "kookt" de koelvloeistof weg...

Misschien de pomp of smeerolie verversen??

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

ik denk je pressostaat (radiateurdop). Dit komt ook niet naar voren bij een druktest van koelsysteem, want de pressostaat schroef je er dan uit omdat je daar de apparatuur voor de druktest op aansluit. Vernieuwen, kost bijna niks (12 euro ofzo) en lekkage is moeilijk te vinden, want wordt via een slangetje naar onder de auto afgevoerd. Probeer maar eens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.