Suzuki Swift: AG LPG G-3 werkt in 1 keer helemaal niet meer, benzine nog perfe

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.300

mijn Swift 1.3 van 2000 reed altijd perfect op LPG en op benzine; werkelijk nooit een probleem gehad.

Vanmorgen viel de motor na 500 meter uit, dus even overgeschakeld op benzine (waar hij perfect op rijdt) en na een minuutje weer terug op LPG. Vervolgens nog 100km probleemloos gereden.
Vanmiddag deed ie echter niets meer op lpg, als ik overschakel op lpg (ook tijdens het rijden) valt ie gelijk uit, geeft geen kik.

Iemand een idee waar ik naar kan kijken??

UPDATE; NIEUW BERICHT HIERONDER!! VERVOLG PROBLEEM!!

nadat de electromagnetische schakelaar weer gemonteerd is deed mijn auto het weer perfect. Het opvallende is dat als hij op lpg loopt de auto niet uitvalt. Als je een minuut later de auto wil starten doet hij vervolgens het weer niet..
Iemand een idee wat er kapot kan zijn? Ik heb de bedrading gecontroleerd en doorgemeten. Hij heeft in ieder geval altijd signaal. Klopt het ook dat de electrospoel altijd rond kan blijven draaien, ook als hij op de kopse kant zit vast gedraaid?
Graag jullie reactie!

G.Boender

Geplaatst door G.Boender (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hakeemolajuwon (0) PRO, 15 jaar geleden

Neem de drooggasslang van de verdamper los. Wanneer de motor overschakelt naar gas moet er dampgas uit de verdamper komen. Zoniet is zeer waarschijnlijk de afsluiter defect.

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

tijd om te gaan tanken ???????

Groeten Marcel

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

zekeringen heel(ook de verstopte bij de schakelaar draad)

G.Boender (0), 15 jaar geleden

Het probleem heb ik vandaag gevonden!
Het was inderdaad een probleem met de afsluiter. Waarschijnlijk is het boutje losgetrild, waardoor het electromagnetische spoeltje van de afsluiter was gegleden. Kortom; er was geen magnetisch veld wat de afsluiter kon openen.
Even er aan geschroefd en we rijden weer vol plezier verder, omdat we geen specialist nodig hebben gehad en LPG rijden toch een stukje gezelliger is dan op benzine!
Bedankt allen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.