Suzuki Wagon R: Automatische versnellingsbak: hoe controleer/ververs ik de olie?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Zoals het onderwerp al aangeeft. Dit wil ik doen omdat de versnellingsbak niet meer doorschakelt naar de vierde versnelling. Dus wil ik de olie peilen en deze eventueel vervangen.
Mochten er andere tips zijn dan hoor ik die ook graag.

indaco

Geplaatst door indaco (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Wagon R? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ferluci (0), 9 jaar geleden

als je het boekje van de auto nog hebt staat dit er zekerste weten in, zowel met koude motor als met warme motor hoe je moet peilen.
bijvullen is niet meer en minder dan de aftapplug verwijderen en af laten lopen om vervolgens vanaf de bovenkant bij de peilbuis weer vullen tot de aangegeven aanduiding op de peilstok (plug wel weer plaatsen voor vullen), kan zijn dat je dit een paar keer moet herhalen omdat de koppelomvormer niet altijd helemaal leegloopt. in dat geval zul je na bijvullen altijd even moeten rijden om alle olie te mengen om vervolgens weer af te tappen en bij te vullen.
kun je er iets mee?

indaco (0), 9 jaar geleden

Dankjewel voor je reactie. Inmiddels boekje gevonden en volgens instructie uitgevoerd. Wat je beschrijft staat ook in het boekje. Bijvullen is wel een geknoei via slecht bereikbare peilbuis..

pievo86 (0) PRO, 9 jaar geleden

vullen gaat wel je moet een olie bestendige slang over de vulopening zetten en dan een klein trechtertje in de slang zetten scheelt een hoop geknoei /jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Wagon R of stel zelf een nieuwe vraag.