Suzuki Wagon R: Airco staat altijd aan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Hallo,

Ik heb een probleem, mijn airco staat altijd aan (ook als de knop A/C van de airco niet is ingedrukt). Welke draden moet ik lostrekken om ervoor te zorgen dat de airco het niet meer doet?

Verder komt er bij mij als ik de hendel op de stand voorraam (helemaal rechts) zet geen lucht meer uit de ventilatoren van het dashboard. Er komt alleen lucht op het voorraam en op de voeten. Hoe zou ik dit probleem kunnen oplossen?

Alvast heel erg bedankt voor de hulp!

Wagonlove

Geplaatst door Wagonlove (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Wagon R? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1785) PRO, 9 jaar geleden

De stekker op de pomp , maar waarom niet even kijken/meten waar het probleem zit , schakelaar bv.
Als je de hendel helemaal rechts hebt staan , wat geeft het symbool dan aan , waarschijnlijk raam en voeten , je zult dus een keuze moeten maken, er is volgens mij geen stand waarbij er uit alle gaten lucht komt , het is of of.

Wagonlove (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor de tip, maar waar vind ik precies de aircopomp en hoe herken ik die?

De keuze om de stekker eruit te trekken maak ik omdat ik bang ben dat niet de schakelaar stuk is. Het lampje op de schakelaar doet het namelijk. Maar de airco blijft aanstaan of de schakelaar aan staat of niet. Zou er iets anders stuk kunnen zijn?

En als ik de schakelaar van de lucht helemaal naar rechts doe zie je alleen groot het voorraamsymbool en lucht staan. Ik weet zeker dat er eerst bij dit symbool ook lucht uit het dashboard kwam en natuurlijk op het raam.

kaleido 1 (1785) PRO, 9 jaar geleden

Hij zit voorop de motor aan de kant van de snaren.
Er zitten 2 aluminium leidingen aan , waarvan er 1 , de dikste , koud is als de airco aan staat.
Er zit op de voorzijde een magneetkoppeling waar bedrading aan zit met een stekker.
Bij gebrek aan kennis anders laten doen.

Wagonlove (0), 9 jaar geleden

Danku! Dat gaat zeker weten lukken. In de vakantie zal ik het dashboard demonteren om te zien of een schakelaar vervangen de oplossing is.

ferluci (0), 9 jaar geleden

je zegt dat er alleen lucht bij het voorraam langskomt?
als dat zo is staat je keuze schakelaar op voorraam ontwasemen en dan gaat automatisch de airco aan.
check dit eens met draaiende motor en draai dan de keuze knop ventilatie op voeten of direct in de auto, mogelijk dat dan de airco wel uit gaat.
bespaart je een hoop demonteer ellende terwijl dit mogelijk niet eens nodig is.
hoor het wel wat het is.

Wagonlove (0), 8 jaar geleden

De weerstand van de kachel zit bij de Wagon R plus (1999) aan de bestuurderskant. Bij andere modellen zit de kachel weerstand aan de bijrijderskant. De kachelweerstand zit in de auto ter hoogte van de autoradio maar dan tegen het plaatwerk van het motorhuis aan.

Let op de weerstand zit met één schroef vast, die heel lastig eruit is te draaien. Zorg ervoor dat je een kleine kruiskopschroevendraaier hebt.

Wagonlove (0), 8 jaar geleden

Overigens was de kachelweerstand niet het probleem. Wat het wel is, is onbekend.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Wagon R of stel zelf een nieuwe vraag.