Suzuki Swift: Benzine of olielucht bij motorblok en uitlaat

Bouwjaar: 1994

Ik heb een swift 1.0 automaat en regelmatig stinkt de auto bij het motorblok of ook uit de uitlaat naar een verbrande geur.
Ook lekt hij volgens mij olie uit de uitlaat zelfs na een km of 5 gereden te hebben alweer een aantal druppels.

en ohja als de motor warm is en uitstaat hoor je getik.
wat kan het zijn?

geoffrey

Geplaatst door geoffrey (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

het tikken onder de auto is het krimpen van de metalen delen die erg warm zijn geworden. Niets raars, hoort er gewoon bij. Als metalen warm worden zetten ze uit en bij afkoelen krimpen ze weer. Dat veroorzaakt het tikkende geluid.

De branderige lucht kan komen van lekkage van een vloeistof op de uitlaat bijvoorbeeld, of iets als een plastic zak die er aangekleefd zit. Olie uit de uitlaat (dus achter) lijkt me bijna onmogelijk, maar als het daar verschijnt heb je grote problemen. Omdat een collega van me precies zo'n auto heeft denk ik niet dat dat zo is; die dingen gaan niet zomaar stuk.

gewoon eens kijken op de parkeerplek of er iets aan vloeistof onderligt en zo ja wat het is. Of onder de kap eens kijken voor sporen van lekkage of vloeistofverlies. Vuil mag het zijn, vochtig in principe nooit.

Bij twijfel; altijd een garage opzoeken

geoffrey (0), 18 jaar geleden

Er ligt nooit vloeistof onder (koelvloeistof pijl blijft hetzelfde) er komt alleen wat water uit de uitlaat, ik dacht dat het olie was omdat ik een sierstuk erop heb gezet en die word zwart op het randje waar de vloeistof heeft gezeten.
Wat zou ik tegen de garage kunnen zeggen (waar zou eventueel lekkage kunnen zitten)?

geoffrey (0), 18 jaar geleden

Ik ben bij de garage geweeest en toen ik daar was rook je niks.. hij heeft ook geen lekkage kunnen ontdekken en werd mij geadviseerd om er gewoon een half jaar mee door te rijden.. als het dan nogsteeds is terugkomen.
Ik blijf het nu nogsteeds af en toe ruiken , maarja het zal wel goed zijn dan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.