Suzuki Alto: Benzinelucht

Bouwjaar: 1988

Hallo,

Een kennis van me heeft een Alto en met name in de zomer maakt het ding regelamtig een piepend geluid in de buurt van de benzine dop. Maar vervelender is het feit dat het binnen in de auto regelmatig enorm naar benzine stinkt. Als je de tankdop eraf draaid ontsnapt er heel veel druk. Het is net alsof de door hogere temperaturen (warme dagen) opgebouwde druk niet voldoende kan ontsnappen. De tankdop lijkt prima in orde. Waarom stinkt het dan binnen in de auto zo? Zijpaneel van de binnenbekleding eraf gehaald. Luchttoevoerslangetje gecontroleerd, membraampje gecontroleerd, alles is in orde. Het membraamventiel laat alleen lucht toe in de richting van de tank. Dat lijkt me in orde, anders zou er een vacuüm ontstaan. Wat is hier aan de hand?

Zwijnn

Geplaatst door Zwijnn (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

willie12162 (0) PRO, 19 jaar geleden

geluid de beluchting van de tankdop. Even met kruipolie inspuiten kan al veel helpen.
De lucht komt door het kleine luchttoevoerslangetje.
Remedie: Slangetje naar buiten laten lopen. Achterlicht er uit en slangetje door doorvoertule naar buiten geleiden. (achter bumper).
Groeten,

Willie

jan5047 (0) PRO, 19 jaar geleden

gaatje in dop booren helpt ook
succes jan

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Gaatje in de dop boren is Zeer slecht dit heb ik in het verleden veel gezien het probleem daar van was dat de auto een paar maanden later stotterde.
Oorzaak: water bij de benzine door het gaatje in de dop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.