Suzuki Alto 2003: Alto pingelt?

Bouwjaar: 2003

Ik reed vanmiddag even in de Alto 1.1 automaat van mijn moeder. Bij wat meer motorbelasting hoorde ik een toch aardig pingelgeluid. Bij ca. 3000 toeren 3/4 gas dan begon hij aardig te rammelen. Ook bij acceleratie van 110 naar 120 (4500 min-1!) is het aardig te horen.

Even onder de kap gekeken, geen verdeler etc aanwezig dus ontsteking niet te stellen. Alle vacuumslangen bekeken maar niets te zien. Moeders tankt gewoon EURO 95. Auto heeft pas 1500 km gereden (in 9 maanden!)

Zijn er Suzuki experts hier die dit probleem kennen en een oplossing weten? (naar de dealer gaan kan altijd nog, moet over twee maanden voor z'n eerste beurt)

Alvast bedankt.

Groeten,

Paul

aupers

Geplaatst door aupers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

aupers (0) PRO, 19 jaar geleden

Geen Suzuki kenners/monteurs hier?

Siem Bijman (140) PRO, 19 jaar geleden

Paul, ik ben geen Suzuki specialist, maar heb wel regelmatig deze auto's in de werkplaats en heb altijd dezelfde gedachte als jij nl dat de auto pingelt.Doen ze naar mijn idee allemaal wat van dit type en is denk ik normaal.


Gr, Siem

Jan Zoutendijk (0), 19 jaar geleden

Paul, ik heb dat ook eens gehad bij een Astra. Door het tanken van super 98 loodvrij was ik het pingelen kwijt. De moeite van het proberen waard, gezien de weinige kilometers die je moeder maajt kan de hogere prijs geen probleem zijn.
Groeten, Jan

aupers (0) PRO, 19 jaar geleden

Bedankt heren, ik meld het bij de volgende beurt wel even aan de heren Suzuki technici. Ik kan mij niet voorstellen dat het zo hoort, ik ga wel even 98 benzine proberen kijken of hij dan stil is. (pingelen is een rotgeluid)

Groeten,

Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.