Suzuki Ignis: Geratel Suzuki Ignis

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Sinds een aantal weken in het bezit van een Ignis uit 2001 (november) met 116.000 op de teller. Auto klokgaaf en motor loopt perfect. Maar nu het wat kouder wordt soms (niet altijd) bij de eerste start ’s-Morgens vroeg klinkt er wat geratel wat na een seconde of 10-30 weer stopt. Bij gasgeven loopt het geratel mee in de toeren. Nadien als er gestart wordt geen enkel bijgeluid meer, ook niet als ik aan het einde van de werkdag weer naar huis rijd. Is dus niet elke dag het geval.

Zou het de distributieketting kunnen zijn??? En waar zit dat ding in een Ignis 1.3 ?? Met de motorkap open komt het geluid uit de rechterzijde van het blok, maar dan onderin, dus niet het eigenlijke blok zelf maar de (lagere) uitstulping aan de rechterzijde van het blok. Heb geen idee hoe ik het anders kan omschrijven.

Hoop dat iemand me kan vertellen of dit bekend klinkt en of hier inderdaad een KETTNG ipv een riem inzit en of deze al dan geen onderhoud/afstelling behoeft. Auto is tot en met de laatste (105.000 km) helemaal volgens het boekje onderhouden. Ik hoor het graag!

Dan

Geplaatst door Dan (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Ignis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heinz1000 (0), 17 jaar geleden

Een late reactie, helaas. Uw Ignis heeft een riem i.p.v. een ketting. Geratel bij koude motor kan komen doordat de olie helemaal onderin de motor is gezakt. door de kou is deze dik en heeft even tijd nodig om door het motorblok te circuleren. In een paar seconden wordt het geluid minder en minder. UIteindelijk is het verdwenen. Dertig seconden vind ik wel erg lang hoor, Olie gepeild?

pappa (0) PRO, 17 jaar geleden

Elke Ignis met deze motor heeft een ketting, ook de latere 1.5 GTI, deze willen wel eens
(kort) een bijgeluid maken na een koude start.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Ignis of stel zelf een nieuwe vraag.