Suzuki Swift 1994: Hoe herken ik de juiste electronische groep voor radio

Bouwjaar: 1994

Hallo

Ik ben geen expert op autogebied, maar wil wel graag mijn eigen radio aansluiten. Ik heb de voeding (rood/geel) uit mijn vorige (lichte) radio uit een bepaalde stekkerdoos gehaald en in diezelfde doos de nieuwe radio gestopt en nieuwe achter boxen (90w) aangesloten. Twee dagen deed alles het goed totdat ik een keer startte en de hele achterzekering (binnen verlichting en buiten achter) doorsloeg.
Heb ik mijn radio op het verlichting circuit aangesloten? Hoe kom ik dat te weten? Er zijn nog twee andere stekkerdozen aanwezig in de ruimte achter de radio. Welke moet ik gebruiken? Hoe herken ik de juiste doos? Ik hoop dat iemand met meer verstand hiervan me kan helpen?

Mail graag naar erikdenbrok@hotmail.com

Bedankt...!
Erik

Erik zijn auto

Geplaatst door Erik zijn auto (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

tarabeest (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi, je hebt de massa van de radio (meestal zwarte draad) aangesl;oten op de verlichting.
Op deze kabel meet je massa als de verlichting uitstaat maar als je het licht aanzet komt er 12 volt op.
Je moet de massa draad van de radio gewoon op de carroserrie aansluiten(onder bij de radio loopt een ijzeren balk)en dan werkt alles zoals het hoort.

ERIC2754 (0) PRO, 19 jaar geleden

klopt helemaal, Suzuki heeft immers geen massa-aansluiting klaarliggen in de originele bekabeling, en je hebt dus waarschijnlijk massa genomen via je verlichtingsdraad.
Succes, Eric

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.