Suzuki Jimny: Houd soms in bij constante snelheid

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Tijdens het rijden, b.v. 80 kmh dan houd hij zich ineens in, dit duurt een seconde of 2 dan is het weer over.
Soms heeft hij er tijden geen last van, dus het is zo nu en dan. Je merkt het op een manier dat de motor opeens te weinig benzine zou krijgen en dat de snelheid afzakt en een seconde of 2 later is het over en komt hij weer op de gereden snelheid. Het euvel kan bij verschillende snelheden voor komen bij zowel koude als warme motor.
Alle kabels zijn heel en zijn nergens doorgeschuurd.
Ik heb de auto laten uitlezen en er zijn geen storingen gevonden.
wat kan het wezen?
Gr. Ricardo

maz3

Geplaatst door maz3 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Jimny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

maz3 (0), 9 jaar geleden

.

maz3 (0), 9 jaar geleden

krijg ik hier geen reactie op?

nnagel (0), 9 jaar geleden

Je zou de vacuumslangen kunnen controleren op eventuele lekkage. Dit kan je doen door met een plantenspuit water op de slangen te spuiten terwijl de auto stationair loopt. Als je een toeren fluctuatie waarneemt op het moment (of vlak na) dat je een slang nat maakt heb je een lek te pakken.
Dit werkt nog beter met remreiniger maar dan moet je een brandblusser bij de hand houden :-)

martijngolf (0), 9 jaar geleden

gasklep reinigen helpt vaak, of bij de inlaat scheurt vaak een vacuim slang

maz3 (0), 9 jaar geleden

Hallo ik heb het gasklephuis gereinigd, van het voorjaar al gedaan. de slangen heb ik gecontroleerd, althans dit leek mij al sterk want de storing is zo nu en dan.
De auto start bij koude als warme motor goed en loopt ook mooi accelereert ook vlot daar verder niks mee mis, alleen bij een constante snelheid maak niet uit welke dan zakt opeens de snelheid af (geen vermogen)en een seconde of wat later dan wordt hij weer wakker en reageert hij weer op het gaspedaal.
Het is te vergelijken met: je rijdt bv 50 kmh en je laat het gas los en je laat de auto uitrollen tot 35 kmh en je geeft weer gas bij.
Het probleem heeft zich trouwens niet verergerd.
tijdens het euvel hoor en merk ik niets bijzonders.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Jimny of stel zelf een nieuwe vraag.