Suzuki Swift: Inhouden en onregelmatig lopen

Bouwjaar: 2004

Onze suzuki 1,6 sedan uit 1995 heeft iets eigenaardigs.

In eerste instantie begon het met inhouden van de motor. Wat rommelen aan de bougiekabels verhielp dit probleem. Echter nu doet zich opeens een ander probleem voor. Nu maakt de motor een stofzuiger geluid bij optrekken en loopt de motor erg onrustig wanneer ik het gaspedaal constant houdt. Ook is de trekkracht en de velheid van de motor weg. Stationair loopt de motor best nog aardig.

Mijn vraag: hoe kan ik controleren of de bougiekabels in orde zijn en kan het liggen aan alleen bougiekabels of moet ik ook denken aan mogelijke problemen met de inspuiting of lambda zonde?

Bij voorbaat dank.

Rutger Boere

Rutgerboere

Geplaatst door Rutgerboere (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Henry4504 (0), 19 jaar geleden

hallo Rutger, laat de motor maar eens draaien bij donker dan zie je vanzelf of er vonken overspringen!!!bij de kabels.Maar meestal is/zijn de kabel(s) lek aan het gedeelte wat "in"het klepdeksel zit.Tip: neen een stuk tuinslang snij dat in de lengte open en doe het dan over dat gedeelte van de kabel!!event. even aftapen.
gr.

Daneron (0), 19 jaar geleden

Op je eerste vraag: je verhielp het probleem door aan de kabels te rommelen--> vervang deze kabels gewoon (brandgevaar !)
Op je tweede vraag:problemen (foutmeldingen) met het het inspuitsysteem worden opgeslagen in de computer en moet er een lampje gaan branden op het dashboard(meestal geel).

Rutgerboere (0), 19 jaar geleden

Het waren inderdaad de bougiekabels
Bedankt voor jullie reactie!
Rutger Boere

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.