Suzuki Swift 2012: Kat in de zak, motor hapert

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K12B, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 69

Beste mensen,

Ik hoop dat een van jullie mij kan helpen: sinds kort ben ik de trotse bezitter van een suzuki swift in een luxe uitvoering, ziet er leuk uit! Alleen motorisch maak ik me zorgen. Wat is het geval:

De auto is geimporteerd uit Duitsland, er staat 90.000 op de teller en de auto stotterde een beetje en ik had wat meer power verwacht. Bij stationair hoorde je soms een klein plofje, als je gas geef (zeker boven de 2000 toeren) loopt hij best normaal. Maar zoals gezegd: beetje mak. Er gaan overigens geen storingslampjes branden.

Ik ben naar een garage gegaan en die hebben terecht geconstateerd dat deze op gas heeft gelopen (stom, niet gezien bij aankoop) Ook trokken ze het aantal km,ers in twijfel. De motor zou open moeten om te kijken hoe de kleppen eruit zouden zien.

Ik twijfel nu wat te doen: als het de kleppen ziin wat gaat me dat geintje kosten? Kan het wellicht iets anders zijn, of iets wat minder ingrijpend is wat ik eerst nog kan proberen? Of mijn verlies nemen en direct inruilen...

Graag jullie advies.

Davidevicz

Geplaatst door Davidevicz , lid sinds 9 jaar geleden

2 Reacties

oldford PRO, 5 maanden geleden

De motor hoeft niet direct open. Je kunt ook een lektest laten doen.
Als er dan lucht ontsnapt dan hoor je waar die heen gaat en kun je iets concluderen over de kleppen en/of zuigers en zuigerveren.

Je hebt deze auto zelf particulier ingevoerd?
Heb je deze auto van een particulier gekocht of bij een bedrijf?
Zelfs als je bij een Duits bedrijf hebt gekocht heb je recht op de "wettelijke" garantie en kostenlose reparatie door de verkoper. Dit is hetzelfde recht dat je hebt in Nederland.

Davidevicz, 5 maanden geleden

Dank ! Ik heb de auto in Apeldoorn gekocht (autobedrijf heeft de auto geïmporteerd). Heeft mij niets verteld over het verwijderen van de LPG installatie maar dit had ik natuurlijk ook zelf kunnen zien (weet dus niet hoe sterk ik sta).

Goed idee om eerst een lektest te laten uitvoeren, eens kijken welke garage dit voor mij kan doen ! Dank!

    Tja, Apeldoorn. Die handelaren staan nu niet echt goed bekend. Aan het verwijderen van de LPG installatie kun je niets doen, dat is nu eenmaal een feit. Maar versleten kleppen/kop dient onder garantie gerepareerd te worden. - oldford PRO, 5 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.