Suzuki Swift 2019: Olie verversen

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K12C, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 66

We zijn van vakantie terug gekomen (met de camper) en wilden de Suzuki weer gebruiken. Nu brand het lampje van Olielevensduurt bewakingsysteem. In het instruktieboekje staat dat je direct de olie moet vervangen. Nu ga ik er vanuit dat dat direct nog wel een dag kan wachten toch. Er zit olie genoeg op de motor. Het is nu zaterdag en maandag heb ik pas tijd om het te doen. Vraag is kan ik er nog mee rijden?
Andere vraag is kan ik de olie en filter zelf vervangen. Bodemplaat nog niet los gehad. deed dit in het verleden altijd zelf bij onze auto. En heb ik speciale gereedschap nodig.

Laudermarke

Geplaatst door Laudermarke , lid sinds 15 jaar geleden

1 Reactie

Beste antwoord, geplaatst door oldford PRO, 4 maanden geleden

Je kunt gewoon nog een aantal dagen met de auto rijden, zolang je geen 1000 kilometer per dag gaat doen. Zelf olie vervangen zou ik nog niet doen, je hebt nog garantie tot 2022.

    Dank je wel voor je goed advies! Zou verkeerde zuinigheid zijn om het dus niet bij de garage te laten doen. Ga maandag een afspraak maken. Verder lag er nog een ei naast een van de bougie. Volgens google komt dit door een marter die een een ei daar heeft willen verstoppen. Dit gebeurt dus ook nog steeds bij jonge auto's. Zag gelukkig geen schade aan de kabels. - Laudermarke, 4 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.