Suzuki Swift 2008: Knipperend olielampje

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.3

Hallo ,

Ik bezit een swift 1.3 diesel , deze wordt gebruikt als leswagen . Het olie verversen moet om de 15000 km .
Vind dit wel erg snel .

Vanaf het begin begon het olielampje al te knipperen bij 10000 km ten teken dat de olie over 5000 km ververst moest worden . Dit gebeurd iedere keer na het starten en duurt maar 50 seconden en gaat dan uit .

Ik vind dit niet prettig zeker niet bij een rij-examen . De dealer heeft dit voor mij iedere keer verholpen door het lampje te resetten .

2 maanden geleden begon dit lampje al na 4000 km te knipperen , weer gereset en 2000 km verder weer knipperen .
Het resetten door de dealer kost mij sinds kort 12,50 euro .

Nu de vraag , wat is hier aan de hand en kan ik dit zelf zonder apparatuur resetten ?
Met de olie is niks mis , staat altijd net onder het maximum streepje .

Mvg.
Hans

hamss

Geplaatst door hamss (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ix55 (0) PRO, 10 jaar geleden

Oliewissel om de 15.000 km is idd voorgeschreven door Suzuki.

Ben je zeker dat dit een lampje voor oliewissel is? Bij de Belgische wagens is er geen verwittigingslampje voor oliewissel.

Heb je een partikelfilter? Indien ja: de computer moet dan gereset worden na iedere oliewissel (programma voor motor met partikelfilter selecteren). Indien dit niet gedaan wordt, knippert het lampje telkens even na het starten en gaat dan uit. Gewoon resetten helpt niet, het programma voor motor met partikelfilter moet specifiek gekozen worden. Zelf resetten gaat niet.

Verder herinner ik mij ook nog dat er een software-update is geweest voor de motorregeling voor swift en splash diesel vanaf 2008 met een partikelfilter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.