Suzuki SX4 2011: koplamp

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: M15A, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 82

mijn koplamp glazen beginnen wazig(vocht)te worden binnenin aan de boven kant nou heb ik al geprobeerd aan de buitenkant te drogen met fohn maar het gaat niet weg hoe kan ik dit op een veilige goede manier verwijderen

bvd antoonio

antoonio

Geplaatst door antoonio , lid sinds 14 jaar geleden

9 Reacties

Monteur Senior, 2 maanden geleden

de lamp (pitje) eruit halen en met een kompressor lucht in blazen of met een derde handje een stuk keukenpapier ertussen geklemd en droog wrijven maar gegarandeerd dat het de volgende dag weer terug is, kijken ofdat de rubberen afdekring die om je lampaansluiting zit goed gemonteerd zit

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Heb je wel de doppen aan de binnenkant er af gehaald zodat de waterdamp weg kan , normaal moet het met voldoende warmte weg gaan , duurt wel even .
Vaak komt het vocht tussen bak en glas door , afkitten .

antoonio, 2 maanden geleden

welke doppen bedoelt u? het pitje ik neem aan dat je de grote(dim/grootlicht) bedoelt moet die eerst draaien/indrukken ik he ze bij deze nog nooit vervangen/los gehad
bvd antoonio

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Achterop de lichtunits zitten kappen doppen die je er af moet halen om een lampje te kunnen vervangen , die bedoel ik , hoe ze er af moeten is even goed kijken , rond , dan draaien , plat vierkant dan vaak een borgklipje weg drukken.

antoonio, 2 maanden geleden

lampje eruit halen is gelukt ik heb nogmaals met fohn/doekje vocht proberen weg te halen maar maar zodra het pitje eruit is zit daar een soort reflector vast aan de reflector van de koplamp zelf daar kom je met een derde handje bijna niet omheen/warme lucht kun je er niet gericht om heen krijgen ik ga komende week kijken of ik iets kan maken waarmee ik de warme lucht kan geleiden tot zover bedankt voor alle tips. als ik bovenkant glas/houder dicht kit zou dit helpen als hij zou zijn?

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Lampje kun je laten zitten , alleen de afdekkap is voldoende om er af te hebben Je moet het glas verwarmen met beleid , wat voor föhn gebruik je ? Ik doe het met een verfstripper , met beleid .
Gaan wrijven en met papier en doekjes geeft vegen en vervuiling.

antoonio, 2 maanden geleden

ik beide gebruikt maar als je warme binnen op de condens zou kunnen krijgen zou dat toch beter/vlugger ik ga hier volgende week mee verder ik met pensioen dus ik heb tijd.
als ik een redelijke oplossing zal ik dat hier melden bedankt voor de reactie

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Waar zit de condens dan precies , op het glas of verder op in de unit ?
Foto misschien.
Op het glas is na 15 tot 30 minuten verwarmen toch wel weg normaal.

check

Beste antwoord, geplaatst door antoonio, 1 maand geleden

het is helaas niet gelukt heb op een glas twee lichtgrijs/witte vlekken over gehouden condens niet helemaal weg.ik weet niet of dit afkeur is bij apk?

    hij is inmiddels goedgekeurd topic kan gesloten worden bedankt voor de info - antoonio, 1 maand geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki SX4 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.