Suzuki Baleno: Koppeling of bak naar de kl***?

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo allemaal,

Heb sinds vanmorgen een probleem met mijn Baleno Station 1.6 (1997). Gisteravond nog niks aan de hand, maar vanmorgen reed ik naar het werk en begon de koppeling te haperen. Na een km of 30 begon het zich voor te doen (toen kwam ik van de snelweg af, dat wel):

Je voelt iets 'stroef' gaan onder je linkervoet, de koppeling. Het lijkt alsof ie niet 'pakt' of zo. Vervolgens is er amper te schakelen, je moet de pook echt ergens doorheen duwen, alsof ie ergens achter haakt of niet wil of zo. Op een gegeven moment leek het weer over, maar na wat gerommel te hebben gehoord begon het weer.

Met veel horten en stoten gelukkig toch op het werk gekomen, maar... kan ik veilig naar huis (proberen) te rijden of...??? Akelig idee...

Ik lees hier veel over de versnellingsbak van de Baleno, lijkt toch een zwakke plek van verder een prima auto. Iemand enig idee hoe of wat???

Labeno

Geplaatst door Labeno (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jhessels (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarschijnlijk is je koppeling/drukgroep niet goed meer. Je bedient met je voet alleen de koppeling en als je voelt dat, dat veranderd is, ligt het dus aan je koppeling. Doordat de koppeling niet meer goed z'n werk doet gaat het schakelen inderdaad lastiger. Probeer dat niet te vorseren want dan kun je de bak wel kapot maken.
Beter om er niet meer in te rijden je kunt nu alleen maar meer kapot maken.
John

Labeno (0), 17 jaar geleden

Dank voor je reactie.

Ja, het is inderdaad de koppeling onder de voet die anders aanvoelt. Maar thuis proberen te komen is dus ook geen goed idee?

jhessels (0) PRO, 17 jaar geleden

Als het sckakelen moeilijk gaat kun je de boel kapot drukken. Maar dat kun je het beste zelf aanvoelen. Als het echt noodzakelijk is dat je ermee moet rijden probeer dan zo weinig mogelijk te schakelen, in z'n 3 kun je heel ver komen. Maar je bent in ieder geval gewaarschuwd. Heb ik mijn plicht gedaan.
John

Labeno (0), 17 jaar geleden

Absoluut heb je je plicht gedaan John, dank je wel!

Ik probeer wel of ik via de B-wegen thuis kan komen!

Labeno (0), 16 jaar geleden

Nog even een 'ouwe koe' naar boven halen: ben toentertijd dus niet naar huis gereden maar heb maar een garage opgezocht. Er bleek in het systeem van de versnellingsbak een bout te vast zijn aangedraaid, waardoor deze afbrak. Hele handel moest vervangen worden, grapje van bijna 1000 euro. Maar naar huis rijden had de boel alleen maar verder de verdoemenis in geholpen...
In ieder geval nog bedankt voor de tips toentertijd!

Cor1822 (0) PRO, 16 jaar geleden

bedankt voor het alsnog plaatsen van de oplossing van je problem.
Alleen jammer dat het een zo dure grap was....

Cor

Labeno (0), 16 jaar geleden

Zeker jammer. De garage vermoedde, dat de bout te straks was aangedraaid (was niet in mijn eigen garage). Helaas was dat niet te bewijzen, dus ik mocht het zelf ophoesten. Balen, maar soms heb je pech...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.