Suzuki Wagon R: Krakende bestuurdersstoel

Bouwjaar: 2005

Hallo, Ik ben in 't bezit van een even lelijke als practische Wagon R 1.3 van 2005, die uitstekend bevalt. Op een ding na: Ik heb al geruime tijd een behoorlijk krakende bestuurdersstoel. Geeft af en toe zelfs een luide knak, die zelfs buiten de auto is te horen. Alle bevestigingen zitten vast en heb al het een en ander ingespoten, echter zonder resultaat. Misschien is er iemand, die mij de gouden tip kan geven/

Gr A. de Wit

aengdewit@quicknet.nl

Geplaatst door aengdewit@quicknet.nl (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Wagon R? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Punt (35) PRO, 10 jaar geleden

Aad; kan de vloerbedekking rondom de stoel weg om de vloer te bekijken?

Als het zelfs buiten hoorbaar is verdenk ik de bevestiging aan de vloerplaat .(scheuren)!

Succes.

johan 56 (0), 10 jaar geleden

En anders de stoel uit de rails halen en alle lasverbindingen van het frame op scheuren controleren.

aengdewit@quicknet.nl (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de snelle suggesties; Bevestiging op de vloer is al gecontroleerd en in orde, evenzo het frame van de stoel. 't gekke is dat hoe warmer hoe minder gekraak en andersom.

A. de Wit

johan 56 (0), 10 jaar geleden

Voel je die knak ook als je je hem hoort?
Met andere woorden, weet je zeker dat het die stoel is?
Als het met warmte minder voorkomt dan moet er iets bij kou, door krimp van metalen, onder spanning staan.

Een gebroken stabilisatorstang wil ook nog wel eens knakkende geluiden geven, maar dan alleen in bochten, bij scheefhangen of juist weer bij recht komen na een bocht.
Als je zoiets wilt controleren dan moeten je één voorkant opkrikken, anders ontdek je het haast niet.
Ook scheuren in beplating(bodem) vind je makkelijker door de auto op één hoek op te krikken, dan staat alles wat meer onder spanning.
Sterkte met zoeken.

aengdewit@quicknet.nl (0), 10 jaar geleden

Hallo, wederom bedankt voor de reactie. En die knak/gekraak is alleen hoorbaar en niet voelbaar. De auto verkeert verder in een perfecte conditie ( ik ben zelf automonteur geweest) Het bewuste geluid komt ergens rechtsonder, dus in de buurt van de handrem vandaan. en zoals ik al meldde,; de bevestiging daar, ook op de wagenbodem is in orde. Het geluid lijkt nog het meest op een losschietende veer, die ergens tegen aan tikt.

Gr. Ad

aengdewit@quicknet.nl (0), 10 jaar geleden

Hallo, allemaal, probleem krakende bestuurdersstoel opgelost!! Na diverse vruchteloze zoektochten door dealer, die me uiteindelijk maar adviseerde om een compleet nieuwe stoel aan te schaffen (of een nieuwe auto!!) ben ik zelf maar weer tijdelijk automonteur geworden en een grondig onderzoek gestart. Welnu, hier de oplossing: De stoel staat aan de achterzijde met z'n geleiders op pootjes die met een grote bout aan de bodem is bevestigd. Die bout eruit gehaald, van enig vet voorzien en voila: Twee jaar irritant gekraak voorbij! Heeft misschien 10 minuten geduurd! Dat ze dat nou bij de officiele dealer nou niet kunnen ontdekken geeft toch te denken, nietwaar!! ( en eerlijk is eerlijk ik had ook zelf natuurlijk eerder actie kunnen ondernemen!)

Gr. A de wit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Wagon R of stel zelf een nieuwe vraag.