Suzuki Swift: LED knipperlicht vraag

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo. Ik heb in mijn achterlicht units de originele oranje lampen vervangen door led lampen. Mijn vraag is nu hoe ik dat te snel knipperen kan veranderen?
Moet ik dit met weerstanden gaan doen? Of is er een andere optie?

janthijs

Geplaatst door janthijs (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Peter Schouten (0), 11 jaar geleden

Dat kun je inderdaad met een paar weerstanden proberen op te lossen, die je parallel aan de LED-knippers aansluit. Een normale knipperlichtlamp verstookt 21 Watt, wat bij 12V op een stroom van 1,7 A uitkomt. Weerstandswaarde wordt 6.8 Ohm. Neem wel een beetje stevige weerstanden qua vermogen dat ze kunnen hebben, want anders fikken ze er in no-time weer uit.

suc6
Peter

janthijs (0), 11 jaar geleden

Is er ook een andere optie dan weerstanden gebruiken?

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Ja, originele lampen gebruiken.

janthijs (0), 11 jaar geleden

grappig....

maar hoe werkt dat systeem nou eigelijk? Dit snel knipperen is speciaal voor defecte lampen gemaakt toch?
Werkt het ook als ik bijv de weerstanden op de voorste lampen zet?

Peter Schouten (0), 11 jaar geleden

In het relais van je knipperlichten zit een bimetaal. Als daar stroom doorheen komt verbuigt dat een beetje en op die manier maakt het telkens contact (of niet). De hoeveelheid stroom bepaalt hoever het bimetaal verbuigt. Als er 1 lamp stuk is zal het relait dus sneller gaan knipperen. Weerstanden op de voorste lampen erbij zetten zou in principe ook moeten werken, maar dan moet je wel zeker weten dat de draden naar je richtingaanwijzers dik genoeg zijn om de dubbele hoeveelheid stroom te verwerken. Zoniet worden ze te warm en kan de isolatie beschadigd raken met kortsluiting etc als gevolg. Dus ik zou ervoor kiezen de weerstanden bij de achterlichten te zetten.

janthijs (0), 11 jaar geleden

Daar had ik ook al aan gedacht maar...... De relais is elektronisch. Dus relais met print en elektronica erin..

limbra (570), 11 jaar geleden

Er zijn speciale relais in de handel die voor ledlampen bedoeld zijn , deze hebben al een inwendige weerstand en zijn ook te krijgen als
richting aanwijzer relais . (knipperlicht relais).
Is een stuk makkelijker en veiliger dan weerstanden in de kabelboom monteren .

Op byv. Ebay kosten die dingen maar een paar cent.

Led-lampen verbruiken minder stroom en gaan langer mee dan de standaard lampen , maar eerlijk gezegd geef ik toch de voorkeur aan de standaard gloeiverlichting ,

Maar ja das ieder voor zich natuurlijk.

succes.

janthijs (0), 8 jaar geleden

Relais vervangen door eentje van ebay. Opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.