Suzuki Splash 2008: Motor slaat af bij remmen/ trilt bij statonair

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: K10B, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 48

Mijn motor loopt slecht op het moment dat ik geen gas geef (remmen/stationair). Het begon met heel licht trillen ongeveer een week geleden. Ik heb inmiddels de accu vervangen, die was niet heel goed meer, maar het probleem heeft zich nog niet helemaal opgelost. Als ik rem zonder gas bij te geven af en toe dan valt de auto uit. Stationair draait hij niet lekker maar valt hij niet meteen uit. Kan het probleem in de injectiespuit zitten? Zou ik die dan schoon moeten maken of vervangen? Of zit het probleem in iets anders?

savannahss

Geplaatst door savannahss , lid sinds 3 jaar geleden

6 Reacties

oldford PRO, 3 jaar geleden

Wat je "injectiespuit" noemt heet een injector en daar heb je meer dan 1 van (elke cylinder heeft zijn eigen injector).
Zelf iets aan schoon maken gaat niet. Hooguit kun je op een 1/4 tank een reinigsmiddel toevoegen.
Zomaar op de gok vervangen wordt een hele dure gok.

Gaat er geen (fout) lampje branden bij stationair?

savannahss, 3 jaar geleden

Bedankt voor de reactie! Ik bedoelde inderdaad het reinigingsmiddel toevoegen. Er brandt geen foutlampje, niet onder het rijden en ook niet als de auto stationair draait.

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Hoe is de staat van onderhoud , bougies al eens bekeken?
Valse lucht is ook een optie , gezien hij reageert op het rempedaal.

savannahss, 3 jaar geleden

Ik heb de auto nu 2.5 maand, tweede eigenaar, altijd dealeronderhouden dus het onderhoud is op zich redelijk goed. Ik zal eens naar de bougies kijken straks.

Hoe kan ik ontdekken of er valse lucht wordt aangezogen?

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Niks ten nadele van dealers , maar dealer onderhouden zegt me niks , de klant bepaald , als die vervangen van onderdelen niet wil , kun je toch een auto kopen met achterstallig onderhoud.
Vervuild gasklephuis is ook nog wel eens een oorzaak , valse lucht als zodanig kun je met remreiniger controleren , de motor gaat anders lopen als je bij het lek zit .

check

Beste antwoord, geplaatst door savannahss, 3 jaar geleden

Gisteren alle zekeringen nagelopen en een doorgebrande zekering vervangen. Vanochtend reed hij weer probleemloos, dus het probleem lijkt te zijn opgelost. Bedankt voor alle adviezen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Splash of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.